Φαγάκι λατρεμένο, και έτοιμο για συμμετοχή στο όμορφο αυτό παιχνίδι της Αγάπης, που στο τσακ θυμήθηκα γιατί μας πήραν οι ιωσούλες στο κατόπι....χαχχααχ!!!
Γίνεται και αβγολέμονο αλλά εγώ προτιμώ να μην το κάνω έτσι, το αφήνω σκέτο με το λαδάκι του και είναι πιο ελαφρύ, όχι όμως ότι δεν θα το τσακίζαμε και με αβγολέμονο και δεμένο το ζουμάκι του με λίγο κορν φλάουρ...η μανούλα μου μας το έφτιαχνε έτσι και μάλιστα με αγριοαγκινάρες...πωπω τι θυμήθηκα τώρα...αχ ...αχ...αχ!!...
Υλικά
10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο προαιρετικά
4 μεγάλα καρότα σε κύβους
4 πατάτες κομμένες
λίγος αρακάς
1/2 μάτσο άνιθος ψιλ/νος (και μάραθος του πάει τρελά)
1 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρω το ελαιόλαδο στο κρεμμύδι και ρίχνω τα λαχανικά με τη σειρά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το χυμό λεμονιού και συμπληρώνω ελάχιστο νεράκι καθώς τα λαχανικά κατεβάζουν από μόνα τους.
Σιγοβράζω για 30-40 λεπτά και είναι έτοιμο.
Αν θέλω δένω το ζουμάκι του με λίγο κορν φλάουρ και ενώνω με αβγολέμονο. Αλλά και σκέτο να το αφήσουμε είναι πεντανόστιμο.
Καλή μας όρεξη!
Καλησπέρα Έφη μου!Μου αρέσει πολύ αυτό το φαγητό αλλά ο σύζυγος ούτε να τις δει τις αγκινάρες δυστυχώς!!!Νοστιμότατο!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη μου υπέροχο και μυρωδάτο το φαγάκι αυτό......φιλιάαααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις το φάγαμε!! Πολυαγαπημένο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε Εφάκι μου, να είμαστε κοντά να σου έστελνα μια αγκαλιά αγκινάρες τον άλλο μήνα που θα πλημμυρίσουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Έφη μου, αυτές οι αγκινάρες είναι το αγαπημένο μου φαγάκι και κανείς άλλος δεν το θέλει στο σπίτι...(όπως και η Ελένη):((
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε δέχεσαι στο λόχο?
Φιλάκια και με το καλό να αρχίσει η άνοιξη!
Το προγραμματίζω να το φτιάξω αύριο, ευτυχώς αρέσει και στον δικό μου λόχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Δεν το έχω μαγειρέψει ποτέ και δεν θέλω, δεν ξέρω γιατί. Μου αρέσει πολύ όμως όταν το μαγειρεύουν άλλοι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο πιάτο!!!! Γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!!!
Το φαγάκι τέλειο!!!!!! Λατρεμένο μπορώ να πω. Άσε που όταν το μαγειρεύω μου έρχεται στο μυαλό Πάσχα [ μη γελάς, αυτό μου έρχεται-η μάνα (η δική μου, όχι του λόχου) έφτιαχνε και φτιάχνει συχνά αγκινάρες τότε και μάλιστα πολλές φορές με κουκιά-οπότε καταλαβαίνεις)]. Όμως μια και το μαστορεύεις καλά θα ήθελα να μας πεις τα tips and tricks της αγκινάρας :) Ξέρεις εσύ ..καθάρισμα και τα συναφή. Φιλάκιααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου λατρεύω τις αγκινάρες να το είχα τώρα το πιάτο θα γινόταν χαλασμός! πολύ ωραία ανάρτηση, φιλάκια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Αγαπημένο φαγητό! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή