Δεν μπορείτε να πείτε, ε? Φθινοπώριασε επιτέλους!!! Μόνο παρακαλάτε να μην πέσουμε κατευθείαν σε καταχείμωνο...χααχχαχααχαχ!!! Καλή εβδομάδα μπλογκογειτονίτσα μου!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μπουκίτσες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. κρασί λευκό
1 λάχανο σε μεγάλα κομμάτια
250 γρ. κονκασέ ντομάτας
2 κ. σ. πελτές ντομάτας
3 κ. σ. μαραθόσπορος *
4 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι κα τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε το κονκασέ και τον πελτέ, το μαραθόσπορο, τη δάφνη και την κανέλα. Συμπληρώνουμε νερό και σιγοβράζουμε για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει η σαλτσούλα του.
*Tον μαραθόσπορο τον ψιλοκοπάνισα και τον τσιγάρισα με το κρέας.
Καλή όρεξη!
Από το Βημα Gourmet
Να είσαι καλά Έφη μου. Το είχα ξεχασμένο αυτό το φαγάκι. Τώρα που χειμωνιάζει σιγά σιγά (ελπίζω και εγώ να μην το γυρίσει απότομα) είναι ένας ωραίος συνδιασμός υλικών. Μέσα στη βδομάδα θα γίνει. Συνέχισε Μάνα του Λόχου να μας δίνεις ιδέες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλημέρα Έφη μου... μμμμ το πιάτο σου μυρίζει χειμώνα και χουχούλιασμα, πολύ μου αρέσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο είχα φτιάξει κι εγώ πέρυσι το χοιρινό με το λάχανο και μου άρεσε πολύ οπότε, φέτος θα το επαναλάβω...
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!
Ακριβώς ότι πρέπει το φαγητό αυτό για την εποχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Ωραιότατο φαγητό, λατρεύω το άρωμα του μαραθόσπορου, κάνει θαύματα όπου μπαίνει! Θα μου άρεσε και χωρίς ντομάτα, σκέτο κρασάτο με λεμόνι στο σερβίρισμα. Θα "ακουγόταν" πιστεύω και ο μάραθος περισσότερο έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα με νόστιμο, ζεστό σπιτικό φαγητό!
Για μένα το έφτιαξες που σου ειπα ότι λατρεύω το μάραθο ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Super… στα υπόψη για το χειμώνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχομύρισε, πωπω καταπληκτικό, μπράβο Έφη μου!Πάρα πολύ ωραίο φαγητό!Ο μαραθόσπορος δίνει φανταστικό άρωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Φιλιά πολλά!
Αυτό το μαραθόσπορο ήθελα κι εγώ σήμερα αλλά είσαι μακριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα αγοράσω όμως σύντομα
Μπράβο Έφη μου τέλειο το πιάτο σου και πεντανόστιμο μαραθόσπορο βέβαια δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά φαντάζομαι θα δίνει τέλειο άρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα φιλιά!!!!
Το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγάκι είναι αυτό για μένα Εφη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαραθόσπορο δεν βάζω, αλλά πιστεύω θα του πηγαίνει πολύ!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!!!!
Μού θύμισες Μακεδονία και Χριστούγεννα. Και τ' αγαπώ και τα δυο πολύ! Γεια στα χέρια σου κι έπιασε κρύο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν σε προλαβαινω καλή μου!
Τι όμορφο φαγάκι, χουχουλιάρικο! Πολύ μου αρέσει ο μαραθόσπορος. Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και χειμωνιάτικο το φαγητάκι σου! Ό,τι καλύτερο για τον βροχερό καιρό των τελευταίων ημερών... Πολλές καλημέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει το λάχανο μαγειρεμένο και τι να λέμε, φαίνεται καταπληκτικό το πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγειρεύουμε το χοιρινό με μάραθο πολύ συχνα εδώ κάτω και είναι από τα αγαπημένα μου, οπότε τα αρώματα του πιάτου σου είναι απολύτως του γούστου μου! Καταγράφεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη μου σου έγραψα ότι το έφτιαξα. Το φαγητό ήταν υπέροχο. Σκέτη γλύκα και το άρωμα του μαραθόσπορου καλύτερο από φρέσκο μάραθο που βάζω σε λαχανόρυζο όταν φτιάχνω. Καταγράφηκε στα αγαπημένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή