Με αφορμή την ιδέα της νέας φίλης Νοτούλας από το blog ΜΑΦΙΑ ξεκινάω να ποστάρω το κέηκ της Δευτέρας! Σύμφωνα με την ιδέα αυτή όποιο blog θέλει, μπορεί να ποστάρει δύο Δευτέρες του μήνα το "κέηκ της Δευτέρας". Αυτά τα παιχνιδάκια πολύ με τρελαίνουν και με ξεσηκώνουν!
Yπέροχο, απλό κέηκ που μου έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστώ με ένα ωραίο σχέδιο με το κορνέ που εδώ και καιρό "ψήνομαι" να δοκιμάσω! Σας το προτείνω σε μορφή τούρτας αλλά και σκέτο είναι φανταστικό! Η συνταγή είναι από το Handmade Charlotte.
Εσείς δεν χρειάζεται να μπείτε σε τέτοιες διαδικασίες, ένα απλό στρώσιμο του frosting και πασπάλισμα με λίγο τριμένο καρύδι και κανελίτσα είναι μια χαρά!
Το σχεδιάκι βγαίνει με την 1M μύτη της Wilton, ξεκινάμε από το κέντρο προς τα έξω και πρέπει να είναι σταθερό το frosting μας. Το συγκεκριμένο θέλει να μείνει λίγο στο ψυγείο για να ψιλοσφίξει.
Υλικά
4 αβγά
1 φλ. σπορέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. γλ. σόδα μαγειρική
2 κ. γλ. baking powder
1/2 πρέζα αλάτι
2 κ. γλ. κανέλα
3 φλ. καρότο τριμμένο
Για το frosting
Aν κάνουμε το σχεδιάκι θέλουμε τη διπλή ποσότητα σε όλα όσα σας δίνω, αν απλά το αλλείψουμε ακολουθούμε την παρακάτω δοσολογία :
1/2 φλ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου (για τέτοιες δουλειές προτιμώ Lurpak)
225 γρ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωματίου
2 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
κανελίτσα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 8 ιντσών (20 εκατοστά).
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με τη σόδα, το bakind powder, το αλάτι και την κανέλα και τα κοσκινίζουμε.
Σε μπωλ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, την εσάνς και μετά το μείγμα του αλευριού. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε με σύντομες κινήσεις να ενωθεί με τα υπόλοιπα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το frosting
Χτυπάμε το βούτυρο να κρεμώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε την άχνη και την εσάνς και χτυπάμε να ενωθούν σε ένα σφιχτούτσικο μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
Στήνουμε το κέηκ μας βάζοντας από κάτω ελάχιστη κρέμα, τοποθετούμε το έναν δίσκο, βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση (υπολογίζουμε με το μάτι), τον δεύτερο δίσκο και την υπόλοιπη κρέμα την αλείφουμε στα πλαϊνά και επάνω στο κέηκ μας. Για απλή επάλλειψη η δόση που δίνω είναι μια χαρά, αν θα κάνουμε σχέδιο θα την διπλασιάσετε και θα φροντίσετε να είναι καλά παγωμένη για να σταθούν οι ροζέτες.
Πασπαλίζουμε με κανέλα για πιο ωραία γεύση! Και τριμμένο καρυδάκι μαζί με την κανέλα του πάει τέλεια!
Καλή απόλαυση και καλή εβδομάδα!
Αααα! Δεν είναι δυνατόν Δευτεριάτικα που το 80% των γυναικών αρχίζει δίαιτα εσείς κυρία μου να βάζετε τέτοιες εικόνες. Από Τετάρτη και μετά επιτρέπονται αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο σαν τούρτα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο φάινεται!!!!
Τέλειο το καροτοκέικ σου Εφη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Και που λες Έφη μου, εκεί που "σκρολάριζα" τη σελίδα του blog μου γιατί κάνω κάτι μικρο-αλλαγές στο ντεκόρ, πιάνω με την άκρη του ματιού μου στη λίστα με τα blogs των φίλων μια θεϊκή κρέμα και τη λέξη "frosting"... Τα παρατάω όλα, πατάω το λινκ και μου φανερώνεται αυτό το εξαίσιο γλυκό!!! Πάει η δίαιτα μου, το βλέπω ;) Είσαι απίθανη, δεν έχω λόγια!! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου τι να πω!!!Εντυπωσιακό, μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλά μιλάμε υπέροχο είναι! χαχα, μάρέσει που κάναμε πολλές καροτοκέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά σου λέει η Vita!! Αυτό βέβαια δεν ισχύει για μένα πάνω στο τραπέζι έχει από την Παρασκευή πολλά πράγματα αλλά εγώ τα κοιτάζω μόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία διακόσμηση!!
Το φτιάχνω κάθε χρόνο αντί βασιλόπιτας........τα σχέδια all the money!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο Εφάκι, το είδα στο fb και ατην αρχή νόμιζα ότι ήταν από τις φωτό που βάζεις κατά καιρούς! πολύ επαγγελματικό το στόλισμα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήcok nefis görünüyor .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω τι ωραίο! Το κέικ καρότου μου αρέσει γενικά, αλλά με αυτό το frosting είναι σκέτος πειρασμός! Αχ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται καταπληκτικό!!!Θα δοκιμάσω κι εγώ να το κάνω.
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Το παιχνιδάκι δεν με νοιάζει... αλλά το κεικ το παίρνω και φεύγω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ!
Αγαπημένο κέικ και εσύ το μετάλλαξες σε ακόμα πιο λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό το στόλισμα. Μου έδωσες ιδέα..
Φιλιά και καλημέρες!
Φαίνεται υπέροχοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τη συνταγή!;)
Τρελαίνομαι για κέικ καρότου με αυτό το φρόστινγκ! Πανέμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο το κεϊκ με το καροτο και το frosting πρεπει να το δοκιμασω οπωσδηποτε! Υπεροχη διακοσμηση, μπραβο Εφουλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια!
Λαχταριστό!!! Να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανοστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήλοιπόν;; το δοκίμασε κανείς να μας πει εντυπώσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, καλέ μου Ανώνυμε δεν ξέρω αν είσαι κάποιος από αυτούς που το τίμησαν και μου κάνεις πλακίτσα αλλά εγώ θα σου απαντήσω απολύτως σοβαρά. Φτιάχτηκε δις γιατί όχι απλά το δοκίμασαν, αλλά δεν θες να ξέρεις καλύτερα...
ΔιαγραφήΓενικά είναι εύκολο, μη σας τρομάζει το σχέδιο, και με μία απλή επάλλειψη είναι επίσης άριστο! Οχι επειδή το έκανα, αλλά πράγματι είναι. Οσοι με διαβάζουν ξέρουν ότι δεν διστάζω να περιγράψω κάτι και με μέτρια ή όχι καλά λόγια. ;-)
Εδώ, δοκιμάζει πρώτα ο .... Λόχος!!!! και μιλάμε για αυστηρούς κριτές!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη θα μας τρελάνεις!!!!! Στείλε ένα (αριθμός 1) κομμάτι. Ζητάω πολλά;;;;;
Φιλάκια