Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ρυζοκεφτέδες




Τις προάλλες είχε μείνει σχεδόν μισή κατσαρόλα πιλάφι από κοκκινιστό κρεατάκι γιατί τους δικούς μου τους έπιασε λύσσα για πίτσα  το βράδυ και έμεινε το κοκκινιστούλι όλο. Αυτό μπήκε σε μερίδες στην κατάψυξη αλλά το ρύζι έμεινε και με κοίταζε.   Τότε μου ήρθε η αστραπή (!) και άρχισα τα παλαβά με ότι είχα.... σας πληροφορώ ότι βγήκαν πρώτης τάξεως κεφτέδες, τους τσάκισαν και εγώ έβαλα μερικούς και μέσα σε σαντουιτσάκι!

Γενικώς ήταν ένα τέλειο μεζεδάκι και για παρέα στη βεράντα με ουζάκι και τα σχετικά!



Υλικά

3 φλ. βρασμένο ρύζι parboiled
2 αβγά
1 φλ. φρυγανιά (ίσως και λίγη ακόμα)
1 φλ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλ. γάλα
1 μεγάλη ντομάτα τριμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος

2 κ. γλ. mix για μπιφτέκια
αλάτι και πιπέρι

αλεύρι για το ρολάρισμα




Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Περνάμε τους κεφτέδες μας στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλευράκι και τους τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.

Το mix για μπιφτέκια αποτελείται από : πάπρικα, τσίλι, κόλιανδρο, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο,σκόνη μουστάρδας, τζίντζερ, κρεμμύδι και ντομάτα σε σκόνη. Αν θέλουμε σε ένα βαζάκι τα ενώνουμε όλα μαζί σε ίδιες ποσότητες για να μην αγοράζουμε. Στο έτοιμο περιλαμβάνεται και αλατοπίπερο αλλά αν το φτιάξουμε, καλύτερα να το αφήσουμε χωρίς για να το ελέγχουμε ανάλογα με το φαγάκι μας.

Εννοείται ότι δεν είναι δεσμευτικά τα υλικά αν κάτι δεν το θέλουμε.



Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

6 σχόλια:

  1. Σου αφήνουν το φαγητό για κάτι άλλο κι εσύ τους φέρνεις το ίδιο σε μετάλλαξη!!Μπράβο Έφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου άρεσε η ιδέα των ρυζοκεφτέδων! Μη σου πω ότι αυτούς θα βγάζω αντί για ρύζι, αφού δεν το πετυχαίνω ποτέ. Θα κάνω και το κομμάτι μου που λένε! Από τα υλικά καταλαβαίνω ότι θα είναι πεντανόστιμοι!
    Να είσαι καλά Έφη μου! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έφαγα ποτέ, θα πρέπει να δοκιμάσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική σκέψη για την αξιοποίηση ρυζιού, Μάνα του Λόχου.
    Για να μην πω ότι αξίζει να το φτιάξεις επί τούτου, προκειμένου να παρασκευάσεις του κεφτέδες :-)))
    Καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ!!!!!ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ.ΜΠΡΑΒΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοχο δεν εχω να ταισω και για την ακριβεια δεν ειμαι καν μανα. Αλλα το φαγακι αυτο εγινε τελειος μεζες για βραδυ με μπυριτσα με τον αντρα μου στον καναπε!!! Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!