Κοινώς σπαγγέτι με καυτερή πιπερίτσα, λαδάκι και σκόρδο! Απίστευτα νόστιμο, μυρωδάτο και απλό!
Τέλειο πιάτο ζυμαρικών ακόμα και για μένα που δεν την παλεύω και πολύ με τα καυτερά!
Απλούστατο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Ενα όμορφο ξεκίνημα για μία Δευτέρα που μας περιμένουν ένα σωρό πράγματα και δεν έχουμε πολύ χρόνο!
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι Νο. 6 (ή ότι μας αρέσει αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το τέλειο)
2-3 (ή όσες εσείς αντέχετε) καυτερές πιπεριές σε φετούλες λεπτές
3 σκελίδες σκόρδο σε πολύ ψιλές φετούλες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (φυλλαράκια)
αλάτι
150 ml ελαιόλαδο (περίπου)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περνάμε τις πιπερίτσες μας να γυαλίσουν λίγο χωρίς να καούν. Προς το τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο, να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά μας, σουρώνουμε και ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε όλο το περιέχομενο του τηγανιού μαζί με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το σπαγγέτι, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα αλλά δεν το χρειάζεται.
Απλά, λιτά και νόστιμα! Καλή εβδομάδα!
Καλή όρεξη!
Κλασσική και διαχρονική συνταγή!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξεπέραστη!! Λίγα και απλά πράγματα χρειάζονται για να γίνει ένα φαγητό σούπερ νόστιμο!! Αλήθεια... τα παιδιά το έφαγαν λόγω καυτερής πιπεριάς??? Είμαι περίεργη!
Με το μπουρ μπουρ και ότι τα καυτερά είναι νόστιμα και υγιεινά, κάτι κάναμε....μαμά με καίει μου έλεγαν βέβαια αλλά από 1 νορμάλ μεριδούλα τη φάγανε! Ο μικρός μας είναι ο πιο θαρραλέος από τα 3 μικρά, και ο πιο "καλοφαγάς" θα έλεγα, αυτός ζήτησε δεύτερο πιάτο! Τα άλλα περιορίστηκαν Χρυσαυγή μου στο ένα και τέλος...αχαχαχαχαχαχ! Σήμερα το ξαναέχουμε, θα ενημερώσω σχετικα το απόγευμα.... Πάντως δεν σε έκαιγε τόσο που να μην στέκεσαι, εγώ δεν τα αντέχω τα πολύ καυτερά και πειραματίστηκα...σχετικά καλά τα πήγα! ;-)
ΔιαγραφήΚαλα... Μενω αναυδη. Μα να τα φανε ολα τα μικρα; Εστω και μια νορμαλ μεριδουλα!!Λιγο το 'χεις; Εμενα ουτε μπουκια δεν θα σταυρωνανε!! Καλα το πας με την εκπαιδευση τους! Χαχαχα
ΔιαγραφήΤο μεγαλείο της απλότητας. Καλή εβδομάδα Έφη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμιά χωρίς πολλά, πολλά Ρένα μου! Φιλάκια, καλή εβδομάδα! :)
ΔιαγραφήΑυτό για τον καλό μου που τρώει τα καυτερά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Ξανθή μου εσύ καθόλου; Ούτε εγώ, από πέρσυ άρχισα να ψιλοφλερτάρω μαζί τους! Καλή εβδομάδα! :)
ΔιαγραφήΗ αγαπημένη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ζυμαρικά τα λατρεύω γενικά, αλλά όντως αυτή είναι αγαπημένη εκδοχή τους! :)
ΔιαγραφήΝοστιμότατο πιάτο και με διαχρονική αξία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
Πράγματι Κική μου, τελευταία άρχισα να "παίζω" λίγο με τα καυτερά και μου άρεσε πολύ αυτό το πιάτο! Φιλιά!
ΔιαγραφήΘέλω να φάω σπαγγέτι, όταν κοιτάζω τη φωτογραφία
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίζα! Κι εγώ το ίδιο κάθε φορά που ξαναβλέπω τη φωτογραφία! :)
ΔιαγραφήΚαλό μήνα, Εφάκι!Τι απλό μα πεντανόστιμο φαγάκι είναι τούτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Καλό μήνα Λένια μου! Νόστιμο, απλό και γρήγορο! Φιλιά!
Διαγραφή