Ισως από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες σε σχέση με όλα τα φρούτα! Το δαμάσκηνο είναι ονειρεμένο φρούτο!
Υλικά
1 κιλό δαμάσκηνα απύρηνα
700 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά και κατά το διάστημα αυτό ξαφρίζουμε συνεχώς.
Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αν μας ενοχλεί να έχει η μαρμελάδα μας μικρά κομματάκια, την πολτοποιούμε με τη ράβδο του μπλέντερ.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
* Δεν τα ξεφλούδισα τα δαμάσκηνα, τα έβαλα όπως είναι.
Καλή απόλαυση!
Υπέροχη μαρμελάδα Έφη μου... γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Υπέροχη πραγματικά και η φωτογραφία τόσο απολαυστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη, εγώ μόλις έφτιαξα λίγη με στέβια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καημός μου βέβαια είναι που μαζεύουν τα φρούτα πολύ άγουρα λες και θα παίξουμε πετροπόλεμο!!
Ξανθή μου κάνε ..υπομονή για τα δικά μας. θα έρθεις να τα ..μαζέψεις μόνη σου!!!
ΔιαγραφήΚαι με την προσθήκη της κανέλας σαφώς η γεύση της θα είναι συναρπαστική Έφη μας. Ακόμη και πάνω από γιαούρτι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα η προσθήκη της κανέλας!Σου έγινε τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ωραία μαρμελάδα, μου αρέσει.Θα φτιάξω του..χρόνου που θα βγουν τα δικά μας δαμάσκηνα.Εχουμε βαλει 3 ειδών δαμασκηνιές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήξερα ότι έπρεπε να συντρίψει το μπλέντερ
ΑπάντησηΔιαγραφή