Καλημέρα σας!
Μια πρόταση που με άλλο σκοπό ξεκίνησε και στην πορεία διαπίστωσα ότι γίνεται μία καταπληκτική, ανάλαφρη και νηστίσιμη σαλάτα που τρώγεται άνετα και ως κυρίως πιάτο. Είναι πολύ γρήγορη και εύκολη.
Υλικά
1 φλ. φακές βρασμένες
2 φλ. ρύζι καρολίνα βρασμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 τρυφερό κλωναράκι σέλερυ ψιλοκομμένο
2 κ. σ. μουστάρδα ντιζόν
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
1/2 μάτσο ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Βράζουμε για 20 λεπτά τις φακές και σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι μας (ξεχωριστά).
Σουρώνουμε και τα δύο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μόλις γυαλίσει ρίχνουμε τις πιπεριές και το σέλερυ να μαραθούν και αυτά για 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα τις φακές και το ρύζι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά όλα μεταξύ τους.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
* To be continued........ *
Ω, ναι έχει και sequel....αλλά για να μη χαθούν οι συνταγούλες θα σας τις ποστάρω ξεχωριστά....χιχιχιχιχι!!!
Καλή όρεξη!
Νοστιμότατη η σαλάτα σου Έφη μου και πλήρης βιταμινών!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!
Φέρνω το πηρουνάκι μου και έρχομαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να δούμε τι μας επιφυλάσσει το sequel ;-)
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Υπέροχη η ... φακοσαλάτα σου Εφη! Αναμένω και εγώ το sequel!
ΑπάντησηΔιαγραφή