Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ζυμαρικά με γαρίδες σε σάλτσα λεμονοπίπερου

 


 
Τόσο απλά και νόστιμα, αλλά και τόσο έξυπνα συνδυασμένα συστατικά σε μακαρονάδα δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Και ανάλαφρη.... Και την έφαγαν οι μικροί δοκιμαστές που οτιδήποτε πράσινο θα το κοιτάξουν πρώτα επιφυλακτικά (σιγά μη δεν το φάνε βέβαια...αλλά καμιά φορά πέφτουν και οι σχετικές διαπραγματεύσεις στο σπίτι μας-όπως και να ΄χει δοκιμάζουν τα πάντα....νόμος της μανούλας...χιχιχιχιχι!).
 
Και εκεί που δοκίμαζα τη συνταγούλα και έλεγα ....ότι θα τρώω για 2 μέρες....με εξέπληξαν και ζήταγαν κι άλλο...τα έχω δει όλα. Τέλος!
 
 
Υλικά απλούστα,όχι πολλά-πολλά
 
500 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικούλι
 
 
1 πακέτο γαριδούλες καθαρισμένες (βγάζουμε το εντεράκι)
 
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο σε χονδρά κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια)
 
 
 
Για τη σάλτσα λεμονοπίπερου
 
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
χυμός 1 λεμονιού
ξύσμα 1 λεμονιού
λεμονοπίπερο ή διάφορα φρεσκοτριμμένα πιπέρια (όσο θέλουμε)
1 κ. σ. corn flour
 
φλούδες παρμεζάνας
 
 
Εκτέλεση
 
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες και σουρώνουμε.
 
Στο μεταξύ σοτάρουμε στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο μαζί, το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσέχουμε να μην τα κάψουμε και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας.
 
Στο τέλος ρίχνουμε τo corn flour και δένουμε ελάχιστα τη σαλτσούλα πριν προσθέσουμε τις γαρίδες μας.
 
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε μέσα στη σάλτσα λεμονοπίπερου για 5 λεπτά (όχι παραπάνω) και προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί και αυτό.
 
Αφαιρούμε από τη φωτιά και όλο το μείγμα της κατσαρόλας μέσα στα ζυμαρικά. Αναδεύουμε όμορφα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι μαλακό.
 
*Αν  θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε στην σάλτσα μας το κρεμμύδι και το σκόρδο με σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου αλλά σε εμάς άρεσε έτσι.
 
 
Καλή όρεξη!

9 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η πρασινόλευκη μακαρονάδα! Και ό,τι πρέπει για τη νηστίσιμη εβδομάδα που διανύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν βάλουμε το βουτυράκι και την κρέμα γάλακτος μια χαρά νηστίσιμο είναι! Φιλιά Βαγγελιώ μου!

      Διαγραφή
  2. ωραιο το blog σου!!!
    Καλως σε βρηκα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνη ένσταση, το βούτυρο και το ελαιόλαδο στη σάλτσα μου φαίνονται πολύ για ένα πακέτο μακαρόνια. Μήπως η σάλτσα σου είναι για 2 πακέτα ζυμαρικού; Ρωτώ γιατί είστε και λόχος!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Μαριμάρ μας! Τόσο έβαλα για να γίνει σαλτσούλα και να δέσουν όλα μαζί, σκέψου ότι σε όλο αυτό προσθέτουμε το corn flour και ψιλοδένει. Αν σε τρομάζει η ποσότητα βάλε λίγο λιγότερο και θα το δεις και συ ότι το θέλει! Γενικά ήταν πολύ ελαφρύ πιάτο και άρεσε πολύ σε εμάς! Να μου πεις τη γνώμη σου αν το κάνεις! Φιλιά! :)

      Διαγραφή
  4. Πώς να μην το φάνε τα παιδιά και να μην ξερογλείφονται καλέ με τέτοιο πιάτο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο πιάτο Εφάκι, και η σαλτσούλα όλα τα λεφτά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!