Το σημερινό φαγάκι είναι από τα χεράκι της Βάσως μας και είναι πολύ ιδιαίτερο! Το γάλα της καρύδας κρεμώνει τη σαλτσούλα υπέροχα και σε συνδυασμό με το κάρυ εχουμε ένα πιάτο πεντανόστιμο! Επίσης είναι και γρήγορο, να μη το ξεχνάμε!
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες
1/2 φλ. ελαιόλαδο (και λίγο ακόμα, θα το δείτε)
1 κ. σ. κάρυ
400 ml γάλα καρύδας
αλάτι και πιπέρι
αλάτι και πιπέρι
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σοτάρουμε (ιδανικά στο γουώκ) σε κατσαρόλα τα μανιτάρια στο λάδι, μετά το κρεμμύδι, τα θαλασσινά μας και πασπαλίζουμε με το κάρυ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να δέσει η σαλτσούλα μας, περίπου άλλα 5 λεπτά χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πιλαφάκι αν θέλουμε.
Καλή όρεξη!
Παλι θα με ερωτευθει ο αντρας μου και η αιτια θα εισαι εσυ Εφάκι. Την Κυριακή το φτιάχνω. Τέλειο φαίνεται, ευχαριστώ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ'αρχήν να πω οτι λατρεύω τη μαγειρική σε γουόκ...Δίνει άλλη γεύση στο φαγητό...Κι επειδή λατρεύω επίσης θαλασσινά,η συνταγή καταγράφεται μέχρι να πάρω και το γάλα της καρύδας...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά πολλά πολλά...-:)))
Έφη μου, μου έδωσες ιδέα. Τα καλαμάρια μου λείπουνε, αλλά στη σημερινή βόλτα μου στο super θα τα αποκτήσω, και ποιος με πιάνει λέμε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήexotic! Δείχνει υπέροχο και αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι υπέροχη συνταγή! Με το γάλα καρύδας και το κάρυ τα θαλασσινά πρέπει να γίνανε φανταστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γάλα καρύδας με το κάρυ πάει πολύ! Γιάμι!
ΑπάντησηΔιαγραφή