Σήμερα σας έχω μία ωραία αβγοσαλάτα σερβιρισμένη μέσα σε κώνο σφολιάτας (σαν καρότο φανταστείτε το, το θέμα μας είναι υποτίθεται ανοιξιάτικο και ειδικά πασχαλινό).
Η αλήθεια είναι ότι με ταλαιπώρησε λίγο γιατί κώνο δεν είχα και δεν παίζει να δώσω λεφτά τώρα για τέτοια πραγματάκια (είναι και ψιλοακριβά τα σκασμένα) και σκεφτόμουν φακιρικά για να το καταφέρω.
Κατέληξα στο χαρτόνι (κανσόν) το οποίο την πρώτη φορά το έντυσα με αλουμινόχαρτο που μετά δεν μου ξεκόλλαγε....(τζίφος δηλαδή....χααχαχαχαχ) αλλά επειδή μούλωσα το ξαναέφτιαξα και είχα την φοβερή, φανταστική, καταπληκτική και "χιούτζ" ιδέα του αντικολλητικού χαρτιού....ααχαχαχαχ....μόνο εγώ θα ξεκίναγα τα πειράματα ανάποδα, το ξέρω, κάθε φυσιολογικός άνθρωπος με το αντικολλητικό χαρτί θα έντυνε το χαρτόνι.
Anyway, μας πέτυχε οπότε κρατείστε την ιδέα.
Στο pinterest (που αλλού δα;) που το πέτυχα και αυτό είχαν βάψει τη σφολιάτα με χρώμα ζαχαροπλαστικής....αλλά δεν με ενθουσίασε η ιδέα να μπει χρώμα και ψαχνόμουν λίγο. Κατέληξα στον κουρκουμά διαλυμένο σε λίγο νεράκι για να γίνει πάστα αλλά έπρεπε να βάλω κι άλλο γιατί τελικά με το ψήσιμο δεν πολυδείχνει....Μια χαρά ήταν κι έτσι, δεν πειράζει.
Κόβουμε ροδέλες σφολιάτας με τη ρόδα κοπής σε πάχος 1 εκατοστού και την περνάμε όμορφα στον κώνο μας αρχίζοντας από την μύτη στο κάτω μέρος. Περιστροφικά ανεβαίνουμε μέχρι εκεί που θέλουμε, ο δικός μου κώνος ήταν μεγάλος, αλείφουμε με τον κουρκουμά με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς στον αέρα σε αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε με προσοχή να κρυώσει.
Οταν κρυώσει, αφαιρούμε με προσοχή πρώτα το σκληρό χαρτόνι και μετά τραβάμε επίσης με προσοχή το αντικολλητικό που βγαίνει εύκολα.
Οταν κρυώσει, αφαιρούμε με προσοχή πρώτα το σκληρό χαρτόνι και μετά τραβάμε επίσης με προσοχή το αντικολλητικό που βγαίνει εύκολα.
Γεμίζουμε τον κώνο μας με την σαλάτα της αρεσκείας μας, εγώ έφτιαξα μία αβγοσαλάτα και έβαλα.
Υλικά
4 αβγά σφιχτά βρασμένα
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ. σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ. σ. κάπαρη
2 κ. σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες ψιλές
2 κ. σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες ψιλές
3 κ. σ. άνιθος ψιλοκομμένος
ελάχιστο ελαιόλαδο
χυμός μισού λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Έκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε με ένα πηρούνι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να ενωθούν οι γεύσεις, αν χρειαστεί διορθώνουμε αλάτι, λεμόνι κλπ.
Εννοείται ότι ο κώνος γεμίζει με ότι σαλάτα μας αρέσει.
Γεμίζουμε με προσοχή τον κώνο (μη μας σπάσει) και από πάνω στολίζουμε με τουφίτσες άνιθου.
Καλή όρεξη και καλό ΣΚ!
ελάχιστο ελαιόλαδο
χυμός μισού λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Έκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε με ένα πηρούνι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να ενωθούν οι γεύσεις, αν χρειαστεί διορθώνουμε αλάτι, λεμόνι κλπ.
Εννοείται ότι ο κώνος γεμίζει με ότι σαλάτα μας αρέσει.
Γεμίζουμε με προσοχή τον κώνο (μη μας σπάσει) και από πάνω στολίζουμε με τουφίτσες άνιθου.
Καλή όρεξη και καλό ΣΚ!
Έφη μου πήρα τον κώνο μου κι έφυγα.Πάρα πολύ ωραίο,τελικά ο επιμένων νικά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σ/κ!!!!
εντάξει...ζωγράφισες...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτου απάιχτου είναι,εντυπωσιακότατα...
Εξυπνο το αντικολλητικό χαρτί,εγώ όμως θα δοκιμάσω μικρά χωνάκια για το παγωτό...
Πολύ μου άρεσε επίσης που έκοψες με ροδέλα και όχι απλά με μαχαίρι,κάνοντας τις δαντελίτσες...
( υγ...μετά από όλα αυτά,τους άφησες να τα φάνε...λολ...??? )
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πρόταση σου! Και πολύ ωραία παρουσίαση!! Επείδη μου αρέσει πολύ το αυγό θα το βάλω στα προσεχώς μετά τη νηστεία.
Ευχαριστούμε
τώρα που το σκέφτομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήμήπως να φτιάξω χωνάκια από πολυμερικό πηλό και να τα έχω μόνιμα για καλουπάκια...???
( μη δίνεις σημασία,είναι Παρασκευή,δηλαδή η μόνη μέρα που υπάρχει μια σχετική χαλάρωση για να πάιζω...)
Καλά έγραψες Έφη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι σημασία έχει με τι θα το γεμίσεις ότι φαντάζεται κανείς αλλά η όλη κατασκευή σούπερ.
Καλό Σ/Κ
Εξαιρετικό για το πασχαλινό τραπέζι! Το κέρας της Αμαλθείας μου θύμισε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάσε τον κοπτοράπτη βρε Μάνα του Λόχου σου και φτιάξε μερικούς ακόμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαιρό τώρα παλεύω να φτιάξω κι' εγώ, αλλά τους ήθελα για γλυκάκια.
Η σκέψη μας πάντως ήταν ίδια - χαρτόνι καλυμένο με χαρτί ψησίματος, γιατί για αγορά γκατζετακίων ... δεν λέει πια.
Και η αυγοσαλάτα επίσης πολύ όμορφη.
Καλό ΣΚ.
Εγώ έχω μεταλλικά χωνάκια από Π.Κ (προ κρίσης δηλαδή), ευκαιρία να τα εκμεταλευτώ νομίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή ιδέα τα γεμιστά χωνάκια σου Εφάκι
Φιλιά!!
Τί ωραίο χωνάκι! Μου αρέσει πολύ και η αυγοσαλάτα σου! Πολύ ωραία ιδέα Έφη! Λυπάσαι να το φας! (λέμε τώρα!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
υπέροχο δεν το έχω ξαναδεί μπράβο σου πολύ εντυπωσιακό....να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλλιτεχνική "φωλίτσα" για την αυγοσαλάτα σου, Έφη!! Θα είναι εξ ίσου καταπληκτική με οποιαδήποτε άλλη γέμιση! Καλό Σ/Κ, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είδα και στο φβ που τα έβαλες και τα λιμπίστηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνε οι βόλτες στην Ευριπίδου. ΑΧ!!!!. Μού άρεσε πολύ όλη η διαδικασία. Την αυγοσαλάτα θα την φτιάξω για τον κώνο ...δεν παίρνω όρκο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο που έκατσες να φτιάχνεις τον κώνο, ρισπέκτ!
ΑπάντησηΔιαγραφήMπράβο άξια μανούλα, πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή εβδομάδα!
Την αυγοσολάτα την έφτιαξα όμως ο κώνος ασε καλυτερα .....
ΑπάντησηΔιαγραφήη ιδέα σου όμως καταπληκτική.Μπράβο
Θάλεια Κεφαλονιά