Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Επιτέλους φραουλίτσες έχουν φτάσει πια παντού και ήρθε η ώρα για τα αγαπημένα μας φραουλογλυκάκια!
Ξεκινάμε το χορό με ένα όμορφο κέηκ με φετούλες φράουλας, απλό αλλά μοσχοβολιστό!
Αυτό το κέηκ καλό είναι να το κάνουμε σε φόρμα σιλικόνης για να ξεφορμάρει εύκολα λόγω του φρούτου. Εγώ το έβαλα σε κανονικό ταψάκι και επειδή ξέχασα τις φραουλίτσες μου αρκετή ώρα στη ζάχαρη, έβγαλαν σιρόπι και μου πήγαν όλες στον πάτο του γλυκού, μην τις αφήσετε πολύ στη ζάχαρη.
Αυτό το κέηκ καλό είναι να το κάνουμε σε φόρμα σιλικόνης για να ξεφορμάρει εύκολα λόγω του φρούτου. Εγώ το έβαλα σε κανονικό ταψάκι και επειδή ξέχασα τις φραουλίτσες μου αρκετή ώρα στη ζάχαρη, έβγαλαν σιρόπι και μου πήγαν όλες στον πάτο του γλυκού, μην τις αφήσετε πολύ στη ζάχαρη.
Υλικά για ταψάκι 23 εκατοστών
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ. γλ. baking powder
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. σπορέλαιο
1 αβγό
2 βανίλιες
1 κ. σ. λευκό ξύδι
250 γρ. φράουλες σε φετούλες με 1 κ. σ. ζάχαρη και 1 κ. σ. ρούμι
το ποτό προαιρετικό είναι...
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς σε αέρα.
Κόβουμε τις φραουλίτσες μας σε φέτες λεπτές και τις τοποθετούμε σε ένα μπωλάκι με 1 κ. σ. ζάχαρη και λίγο ρούμι.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο (δεν έβαλα μίξερ, νομίζω είναι περιττό) και προσθέτουμε το αβγό, τις βανίλιες, το ξύδι και στο τέλος το αλεύρι με το baking powder.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ελαφρώς ταψάκι και από πάνω σκορπίζουμε τις φράουλες με το σιροπάκι που πρόλαβαν να βγάλουν.
Δεν πειράζει αν βουλιάξουν στη ζύμη.
Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά και αφού τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα, βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό αν θέλουμε.
Καλή απόλαυση!
Φαίνεται καταπληκτικό το κεκάκι σου!! με τις λατρεμένες φραουλίτσες!! Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το κεκάκι ... η χαρά μου που αρχίζουν να εμφανίζονται οι φράουλες δεν περιγράφεται !
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή και γλυκιά εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το φραουλοκεκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε να ξεκινήσουμε τις φραουλονοστιμιές!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ζουμερούλι, νοστιμούλι και αφράτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου πολυ δελεαστικο το κεικ σου ειδικα τωρα που βγηκαν οι φραουλες..το ξυδι μπορω να το παραλειψω?η νεα σου φιλη Καιτη.φιλακια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες Καίτη!
ΔιαγραφήΤο ξύδι λειτουργεί ως ενισχυτικό λόγω του ότι έχει 1 μόνο αβγό και αφρατεύει το κέηκ. Δεν το δοκίμασα χωρίς αλλά γιατί όχι; Ισως σου είναι πιο καθισμένο αλλά να ξέρεις ότι δεν ενοχλεί στη γεύση καθόλου. Καλή εβδομάδα!
Μου αρέσει πολύ το φραουλοκεκάκι σου Εφούλα μου!!!!Στείλε κανένα κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Τι εύκολο το κεκάκι σου Έφη μου! Νόστιμο και λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Έχω το κλασικό ξύδι αυτή τη στιγμή...κάνει;;;;;!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν η συνταγή μου απαιτεί λευκό ξύδι φροντίζω να βάζω λευκό (έχω πάντα στο ντουλάπι μου για τέτοιες δουλειές). Επειδή είναι γλυκάκι το ακολουθώ πάντα, ίσως και να είμαι υπερβολική. Στο φαγητό ότι ξύδι να'΄ναι βάζω. Φαντάζομαι ότι θα είναι οκ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Καλημέρα!
Διαγραφή