Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Φακές κοκκινιστές



Καλημερούδια σας! Τετάρτη σήμερα και προσπαθούμε, αν και δεν έχουμε κρατήσει ακόμα νηστεία εμείς, την Τετάρτη και την Παρασκευή να κρατάμε όσο μπορούμε.
 
Με ξέρετε πια ότι είμαι ανήσυχη, θέλω να δοκιμάζω διάφορες εκδοχές σε ένα υλικό γιατί βαριέμαι και συχνά μάλιστα οι δοκιμαστές μου πλησιάζουν με ερευνητικό ύφος τα πιάτα.......αχαχαχαχαχ!! Μα τι φοβούνται πια ότι θα δουν? Δεν καταλαβαίνω......

Φακές σήμερα αλλά δεν ήθελα πάλι να ακολουθήσω την πεπατημένη που για το δικό μας σπίτι είναι με ξυδάκι και λαδορίγανη.

Υλικά

500 γρ. φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
ρίγανη
αλατοπίπερο

1 κονκασέ ντομάτας

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη σε λωρίδες


Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά και αφού ξαφρίσουμε καλά, σουρώνουμε και ξαναβάζουμε στη φωτιά με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, δάφνη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει με 2 ποτήρια νεράκι το φαγητό για 10 λεπτά.

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Στο 10λεπτο ρίχνουμε το κονκασέ και τις πιπεριές μαζί με το λαδάκι τους και συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για άλλα 5-10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο μαϊντανό.

*Δεν βάζω ξύδι σε αυτό το φαγάκι.
 
 

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!