Καλημέρα σας!
Σήμερα σας έχω ένα υπέροχο πιάτο μπακαλιάρου, το λες και σουπίτσα, που αν δεν το δοκιμάσετε δεν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ!
Είναι από αυτά τα ξεχασμένα μου που έχω κάνει και πέρασε ο καιρός και δεν μπήκε ποτέ στο μπλογκ η συνταγούλα.....Απορώ πως μου ξέφυγε τόσον καιρό...χιχιχιχι!!!
Τα υλικά μας απλά και ο τρόπος μαγειρέματος εξίσου απλός!
Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρου σε μερίδες ξαλμυρισμένο καλά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες χονδροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 δαφνόφυλλα
αλάτι και πιπέρι
χυμός 2 μεγάλων λεμονιών
1 κ. σ. corn flour
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο καλά για 2 μέρες και πετάμε το νερό όσο πιο τακτικά γίνεται. Για να πετύχουμε ένα καλό ξαλμύρισμα σημασία δεν έχουν οι μέρες, σημασία έχει η τακτική αλλαγή νερού και η συντήρησή του στο μεταξύ μέσα στο ψυγείο.
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις πατάτες, τη δάφνη και το πιπέρι. Προσθέτουμε 3 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε τον μπακαλιάρο από πάνω από τα υπόλοιπα με 1 φλ. νερό και λίγο παραπάνω για να τον καλύψουμε σχεδόν, και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 20 λεπτά.
Αλατίζουμε αφού ελέγξουμε και με φειδώ λόγω του μπακαλιάρου, τσεκάρουμε πρώτα.
Δένουμε το φαγάκι μας, διαλύοντας το corn flour στο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας μέσα στο μείγμα του corn flour. Ολο αυτό το γυρίζουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα μας και αναδεύουμε να πάει παντού. Αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση το φαγητό και αποσύρουμε.
Στη φωτό δεν ήταν δεμένη η σαλτσούλα, το είχα αφήσει σκέτο το ζουμάκι του με λίγο λεμόνι μέσα, είναι επίσης ωραίο.
Καλή όρεξη!
Καλά απίστευτο!!!!!!!! Αυτή τη σούπα (περίπου) με τέτοιο μπακαλιάρο έφτιαξε η μαμά μου εχθές!!! χαχαχα Τί σύμπτωση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Έφη μου!!!
Φιλιά!