Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Δροσερή σαλάτα με γλιστρίδα


 

Δροσιστική σαλάτα με γλιστρίδα ή αντράκλα ή τρέβλα αναλόγως πως την λένε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! 

Ω, ναι, αυτό το ταπεινότατο αγριόχορτο που φυτρώνει και στο πιο παρατημένο οικόπεδο, μπορεί να μας δώσει μία τέλεια σαλάτα, υπερ-δροσερή, που στέκεται πανέμορφα ακόμα και στα τραπεζώματά μας! 

Αν δεν μας αρέσει το σκορδάκι, απλά το παραλείπουμε.


Υλικά

1 μάτσο γλιστρίδα
2 μικρά αγγουράκια σε μικρά φετάκια
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
4-5 κ. σ.  ελαιόλαδο
λίγο σουμάκ ή λίγο κοκκινόπιπερο
αν θέλω προσθέτω 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο 



Εκτέλεση 


Πλένω και στραγγίζω πάρα πολύ καλά την γλιστρίδα. Μαδάω τα φυλλαράκια της όλα και κόβω σε μικρά κομμάτια τα τρυφερά της κοτσάνια μόνο. 

Κόβω το αγγούρι σε μικρά φετάκια.



 
Ανακατεύω σε μπωλ το γιαούρτι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο πολύ  καλά. Αλατίζω και ρίχνω πιπεράκι.  Προσθέτω στο μπωλ τα αγγουράκια και τη γλιστρίδα. Ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.




Σερβίρω σε πιατέλα και περιχύνω ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω μαζί με κοκκινοπίπερο ή σουμάκ.


Η γλιστρίδα εκτός από ωραιότατη σαλάτα, δίνει πολύ ωραίο τουρσάκι όπως επίσης κι ένα ωραιότατο "τύπου" σπανακόρυζο.  Θα επανέλθω με τις σχετικές συνταγούλες.



 
Την επόμενη φορά που θα την δείτε μπροστά σας μην την σνομπάρετε!

 
Καλό μεσημέρι!

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα φίλη μου, τη γλυστρίδα τη "γνώρισα" τα τελευταία χρόνια από το κτήμα μας που είναι στη κυριολεξία γεμάτο με αυτές ιδιαίτερα στο θερμοκήπιο μας.Τη βάζω μέσα σε κάθε σαλάτα όμως έτσι με γιαούρτι δεν έχω δοκιμάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!