Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Cheesecake τριπλής σοκολάτας




Σήμερα γιορτάζουμε και κερνάμε λαχταριστό cheesecake σοκολάτας, απόλυτα και τριπλά σοκολατένιο!

Το blog κλείνει 7 χρόνια ζωής και μοιράζομαι μαζί σας αυτή την τέλεια συνταγή για cheesecake με βάση από σοκολατένια μπισκότα και 3 διαφορετικές στρώσεις θεϊκής μους από τυρί κρέμα με λευκή κουβερτούρα, κουβερτούρα γάλακτος και  από πάνω σοκολάτα κουβερτούρα! 





Υλικά για αποσπώμενη φόρμα 24 εκατοστών
 Σας τα δίνω εδώ όλα μαζί για να έχετε τη γενική εικόνα αλλά σας τα περιγράφω αναλυτικά με εκτέλεση πιο κάτω :

300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

750 γρ. τυρί κρέμα
3 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική (90γρ.)

3 κ. σ. ζελατίνη ουδέτερη σε σκόνη
3 κ. σ. νερό βραστό

200 γρ. κουβερτούρα λευκή
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα





Για τη βάση 

300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε μέσα στη φόρμα. Ρίχνουμε επάνω τους το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.


Για την κρέμα τυριού

750 γρ. τυρί κρέμα 
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Χτυπάμε τα δύο υλικά με το μίξερ καλά και μοιράζουμε σε 3 ίσα μέρη το μείγμα.


Ζελατίνη

Διαλύουμε από 1 κουτάλι της σούπας ουδέτερη ζελατίνη σε σκόνη με 1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό και το προσθέτουμε στην κρέμα τυριού. Αυτό το κάνουμε σε κάθε ένα από τα τρία μείγματα και όχι σε όλα μαζί ταυτόχρονα, ακολουθώντας τη σειρά που θα τα στρώσουμε στο ταψί μας. Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα κρέμας τυριού-ζελατίνη  με το μίξερ λίγο να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει ελάχιστα. 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες με τη σειρά που θα τις στρώσουμε και μία - μία κάθε φορά. Μόλις ηρεμήσει λίγο η λιωμένη κουβερτούρα την ενώνουμε με το μείγμα κρέμας τυριού.



Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με τη στρωμένη βάση, απλώνουμε όμορφα την λευκή στρώση και διαδοχικά συνεχίζουμε και με τις άλλες δύο, επόμενη στρώση είναι η κουβερτούρα γάλακτος και από πάνω η κουβερτούρα σοκολάτας. 

Σε κάθε φάση βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο για να σφίξει λίγο το μείγμα και να σταθεροποιηθεί για περίπου 20 λεπτά.

Στολίζουμε με ότι μας αρέσει, είχα φραουλίτσες και μου φάνηκαν ιδανικές. Τις βούτηξα σε λίγη λιωμένη κουβερτούρα που ζέστανα επιπλέον.




Η κρέμα τυριού με τη ζελατίνη της είναι πολύ ωραία ιδέα και για σερβίρισμα σε ποτήρι, είτε με μπισκοτάκι από κάτω, είτε μόνη της και γενικώς παίζουμε όπως θέλουμε και σε αυτή τη συνταγή. Πιο δυνατό αλλά υπερβολικότερο θα ήταν αυτό το γλυκάκι και με βάση μωσαϊκό! Είπαμε ...παίζουμε! 




Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει όπως σε εμάς! Εμείς το λατρέψαμε! 

Καλό και γλυκαμένο μήνα να έχουμε όλοι μας και καλή επιτυχία στα παιδάκια που ήδη γράφουν και στα "κούτσικά μας" που αρχίζουν αύριο!

2 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά Έφη, πάντα γλυκαμένη και δημιουργική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα χρυσοχέρα μου και εύχομαι τόσα χρόνια όσα δεν μπορείς από τώρα να σκεφτείς! Η συνταγή σου όμορφη μα απλά δεν αγαπώ τη σοκολάτα σε τούρτες και κρέμες, σπάνια θα δοκιμάσω.Αγαπώ τις φρουτένιες γεύσεις και ιδιαίτερα το cheesecake που ..λατρεύω. Το αγαπημένο μου είναι με λεμόνι..το τσακίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!