Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Αθερινόπιτα



Καλημέρα!


Σήμερα φτιάξαμε μία πιτούλα με αύρα θαλασσινή και χιώτικες καταβολές που γίνεται αμέσως και συντροφεύει ουζάκι τέλεια!

Μπορεί να τηγανισθεί και σε κουταλιές-κουταλιές, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.


Υλικά

500 γρ. αθερίνα πλυμμένη, καλά στραγγισμένη
6 κ. σ. αλεύρι
3-4 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές λωρίδες
αλάτι και πιπέρι

μαϊντανός ψιλοκομμένος και λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την αθερίνα-ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα, αλλά πολύ λίγο- και ψήνουμε σε τηγάνι που ήδη καίει το ελαιόλαδο, μέχρι να κάνει κρούστα από κάτω. Μετά γυρίζουμε την πιτούλα όπως κάνουμε στις ομελέτες για να πάρει χρώμα και να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.








Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω με τα δυο μου τα χεράκια!!! Από τότε που κάπου το διάβασα, ή μάλλον είχα δει ένα βίντεο με τον Μαμαλάκη (τηγανιτή μαρίδα με κρεμμύδια), το λατρεύω έτσι το ψαράκι!!!! Ωραίο Έφη μου, σε πιτούλα ξεροψήνεται χωρίς να ξεραίνεται. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ!!!!!!!!!!
    Η αθερίνα είναι από μόνη της καταπληκτικό ψάρι.
    Ο τρόπος που την διαχειρίστηκες είναι ξεχωριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!