Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Φασόλια λεμονάτα σαλάτα

 


Καλημέρα! Καλή Σαρακοστή!


Τα φασόλια μπορούμε να τα απολαύσουμε και σε μορφή σαλάτας  χωρίς πολλά-πολλά, μιας που από μόνα τους αρκούν για ένα πλήρες πιάτο. Η σαλατούλα αυτή θυμίζει πολύ τα πιάζ!


Υλικά


500 γρ. φασόλια ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς


1 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ημισέληνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμός και ξύσμα 1 ακέρωτου λεμονιού
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση
 

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.

Την άλλη μέρα τα βάζουμε στην χύτρα με νερό αρκετό, παίρνουν μία βράση,  ξαφρίζουμε και σουρώνουμε. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και με κλεισμένη τη χύτρα βράζουμε για 40 λεπτά.  Βγάζουμε και στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα άλλη, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει όμορφα χωρίς βιασύνες γύρω στο δεκάλεπτο. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σωταριστεί ελάχιστα, προσθέτουμε τα φασόλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και αποσύροντας ρίχνουμε το μαϊντανό.

Στο σερβίρισμα αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε τόνο ή ρέγγα φιλέτο που τους πάει πάρα πολύ.


 
 

Καλή μας όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Υπεροχος τρόπος να απολαύσεις τα φασόλια!
    Καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο κόλπο αυτό με το σωταρισμένο κρεμμύδι/σκόρδο!!!!!!
    Καλημέρα και καλή Σαρακοστή Έφη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη σαλάτα αγαπημένη της γιαγιάς μου! όσο για τη ταραμοσαλάτα θα δοκιμάσω όπως την λες..δεν έχω βάλει καρύδια ποτέ μέσα.καλή Σαρακοστή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Σαρακοστή!
    Σας ευχαριστώ για τις συνταγές σας, που θα με βοηθήσει να μαγειρέψουν για 40 ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία και μερακλίδικη η σαλάτα σου Έφη! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!