Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Λαζάνια με πέστο βασιλικού


 
Δεν υπάρχει πιο οικονομικό, γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο με λαζάνια από αυτό! Προϋπόθεση βέβαια να μας αρέσει το πέστο βασιλικού που σε εμάς τουλάχιστον συμβαίνει!

Κυριολεκτικά σε 30 λεπτά είναι έτοιμο και τρώμε! Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να το σκαρώσουμε και με άλλα πέστο αλλά και σάλτσες, θα πειραματιστούμε κι άλλο εν καιρώ.....

Υλικά για το μεγάλο πυρέξ

Για την μπεσαμέλ

125 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 λίτρο γάλα
αλάτι

1 βαζάκι πέστο βασιλικού ή σπιτικό πέστο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λαζάνια (όσα πάρει το ταψί μας, συνήθως κάτι παραπάνω από τη μισή συσκευασία)

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μία κάπως αραιή αλλά δεμένη μπεσαμέλ με τη γνωστή διαδικασία.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο καλά, καβουρδίζουμε μέσα σε αυτό το αλεύρι, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει, οπότε και αποσύρουμε.
Μέσα στη μπεσαμέλ ρίχνουμε όλο το πέστο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.



Στρώνουμε στο ταψί λίγη σάλτσα μπεσαμέλ, από πάνω  λαζάνια, σπάμε μερικά και γεμίζουμε και τα κενά αν είναι μεγάλα, από πάνω σάλτσα και λίγη παρμεζάνα σκορπιστά και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η μπεσαμέλ μας. Η τελευταία στρώση είναι μπεσαμέλ και λίγη παρμεζάνα.



Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να χρυσίσει και να ψηθεί η μπεσαμέλ.



Εννοείται ότι τα λαζάνια τα βάζουμε όπως είναι από το πακέτο (αυτό το λέω, γιατί ακούω διάφορα κατά καιρούς....)
Υπέροχο φαγάκι, το τσακίσαμε και επειδή στην ουσία είναι πολύ γρήγορο δρομολογήθηκε ήδη στα αγαπημένα μας!



Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

4 σχόλια:

  1. Τρέχουν τα σαλάκια μου Εφη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειο!!! Το πεστο μεσα στη μπεσαμελ πολυ καλη ιδεα!! Πανευκολο και πρεπει να ειναι υπερνοστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφη μου τέλειο, γρήγορο και πολύ νόστιμο!Λατρεύω πέστο βασιλικού!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Effi,
    oh hmm, yammiee, thank you for the wonderful recipe!!! I'll do this lasagne this week!
    All the best from Austria
    Elisabeth

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!