Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Doghnut muffins με μαρμελάδα



Σήμερα σας προτείνω ένα υπέροχο πρωϊνάκι, γρήγορο χωρίς πολλά τζέρτζελα για προετοιμασία.

Τόσο εύκολο που ούτε μίξερ δεν χρησιμοποίησα! Χωρίς περίεργα υλικά και απλούστατα!




Υλικά για 20 μάφινς (στο αλουμινένιο ταψάκι)

3 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ. γλ. κανέλα

1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2/3 φλ. σπορέλαιο
2 αβγά
1 1/2 φλ. γάλα


μαρμελάδα της αρεσκείας μας, 1 κ.γλ. για κάθε μάφιν


Για την επικάλυψη

1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο 

και πασπάλισμα με  2/3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική + 1 κ. γλ. κανέλα





Εκτέλεση


Αλείφουμε τις μαφινοθήκες μας με λίγο σπορέλαιο.

Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα 2/3 φλ. ζάχαρη με την κανελίτσα και τα αφήνουμε στην άκρη για το τέλος. 


Η διαδικασία είναι η κλασσική, δηλαδή σε μπωλ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, τα αβγά και το γάλα και ενώνουμε με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα στερεά στα υγρά και σταματάμε. 

Σε κάθε θηκούλα βάζουμε μία όχι γεμάτη τελείως κουταλιά της σούπας με μείγμα από τη ζύμη, στο κέντρο με προσοχή αφήνουμε μία κουταλίτσα με την αγαπημένη μας μαρμελάδα και καλύπτουμε με μία επίσης όχι γεμάτη κουταλιά της σούπας ζύμη. 

Ψήνουμε τα μάφινς μας μέχρι να ροδίσουν όμορφα για περίπου 20 λεπτά στους 175 βαθμούς (έβαλα αέρα στη μεσαία σχάρα, ο καθένας όπως τα ψήνει στο φούρνο του όμως).



Μέχρι να βγουν από το φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο, το γυρίζουμε σε ένα μπωλάκι μικρό και μόλις βγουν τα μάφινς μας τα αφαιρούμε με προσοχή από τις  θήκες (ζεστά αλλά προσεκτικά να μη τα χαλάσουμε), βουτάμε το πάνω μέρος τους μέσα στο βούτυρο και  τα ξαναβουτάμε μέσα στην κανελοζάχαρη για να πιάσει η βουτυρωμένη επιφάνειά τους.  





Τόσο απλά αλλά τόσο γευστικά!

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!

6 σχόλια:

  1. Ειναι φανταστικα και πολυ νοστιμα ...Μμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν "δυστυχώς" πολύ μα δεν τολμώ να τα κάνω, φοβάμαι ότι δεν θα μου πετύχουν όπως τα βλέπω σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία Εφη.
    Η επικάλυψη με την ζάχαρη-κανέλα τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τα είχα ξανακούσει τα doughnuts,φαίνονται λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλα κι τόσο νόστιμα... θα τα δοκιμασω μόλς εφοδιαστώ με μια όμορφη μαρμελαδα ;)

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!