Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Χοιρινό λεμονάτο




Καλημέρα σας!


Μαμαδίστικο φαγάκι έχουμε σήμερα, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του λόχου! 

Ενα χοιρινό λεμονάτο που γίνεται λουκούμι σκέτο, χωρίς πολλά πολλά, μόνο με καροτάκια μέσα και αρωματικά μπαχαρικά για να του δώσουν άλλη νότα. 



Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι σε μπουκίτσες
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 μεγάλα καρότα κομμένο σε κυβάκια
1 κ. γλ. τζίντζερ σκόνη
1 κ. γλ. κόλιανδρος σκόνη
1 κ. γλ. κουρκουμάς
1 δαφνόφυλλο 
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο



Για το δέσιμο της σάλτσας

χυμός 2 λεμονιών
4 κ. σ. corn flour 
ζωμός από το φαγάκι μας





Εκτέλεση


Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το χοιρινό μέχρι να πάρει χρωματάκι όλο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να γλασσαριστούν κι αυτά. 

Κατόπιν ρίχνουμε τα καροτάκια μας, τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νεράκι ίσα να καλύψει το κρέας μας. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα να μαλακώσει καλά το κρεατάκι (με διαβάθμιση από το 1 έως το 9 το έχω στο 3 με κλειστό καπάκι). 

Οταν ανοίξουμε την κατσαρόλα, παίρνουμε σε ένα μπωλ όσο  ζωμό μπορούμε να βγάλουμε για να διαλύσουμε το corn flour καλά μέσα σε αυτό, προσθέτουμε  το χυμό λεμονιού και  γυρίζουμε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα.  Αναδεύουμε όμορφα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα  πριν κλείσουμε το μάτι (όχι το δικό μας καλέ, της κουζίνας εννοούμε!!! ).

Στη φάση με τα κρεμμύδια αν θέλουμε σβήνουμε με κρασάκι αλλά δεν το έκανα.
Επίσης αν σας φαίνεται πολύς ο χυμός λεμονιού, τον προσθέτε κατά τα γούστα σας. Εκεί εγώ νομίζω ότι είναι όπως πρέπει για λεμονάτο.

Οποιος θέλει το κάνει στη χύτρα αν και την έχω παροπλίσει πια, το επισημαίνω γιατί μπορεί να δείτε το χρόνο μαγειρέματος και να μου λιποθυμήσετε, ο καθένας επιλέγει πως θα μαγειρέψει. 

Συνοδεύουμε με ρυζάκι πιλάφι ή πατατούλες τηγανητές ή ζυμαρικά.  Τόσο απλά και πεντανόστιμα!




Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!