Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Πέστο γλιστρίδας



Οι παρασκευές μας με τη γλιστρίδα  συνεχίζονται και αυτή τη φορά φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο πέστο γλιστρίδας για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!  #glistrida


Υλικά


500 γρ. γλιστρίδα (4 ματσάκια)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. παρμεζάνα (έβαλα μισό-μισό με πεκορίνο Αμφιλοχίας)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. καβουρδισμένα καρύδια (ή άλλος ξηρός καρπός ή κουκουνάρι)
1 πρέζα αλάτι, δοκιμάζουμε αν θέλουμε παραπάνω

Αν θέλουμε, δεν έβαλα, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και μερικά φυλλαράκια βασιλικού




 Εκτέλεση


Πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε τη γλιστρίδα. Κρατάμε μόνο τα φυλλαράκια και την κορυφή από τα βλαστάρια-μόνο δηλαδή το πολύ τρυφερό κομμάτι, όχι όλο το τμήμα του βλασταριού, δεν τα πετάμε όμως τα υπόλοιπα,  τα φυλάμε για σαλάτα ή για να κάνουμε τουρσάκι. Τοποθετούμε τα φυλλαράκια της γλιστρίδας  στο μούλτι ή μπλέντερ να πολτοποιηθούν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας με τελευταίο τον ξηρό καρπό. Χτυπάμε τα υλικά όλα μέχρι να έχουν την υφή που θέλουμε σύμφωνα με το γούστο μας.

Είμαστε έτοιμοι!

Διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο και από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να καλύψουμε την επιφάνειά της αν δεν χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Αλλο τιπ  για να το διατηρήσουμε είναι τα παγάκια, έτσι προσθέτουμε το πέστο στις παρασκευές μας.

Μπορούμε εκτός από τα ζυμαρικά να την χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, πάνω σε κρακεράκια σαν ντιπ, σε ψημένο ψωμί, αν είμαστε πολύ τολμηροί σε πίτσα!




Καλή εβδομάδα!

1 σχόλιο:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!