Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Τσιγαριά κεφαλονίτικη


Είναι μία παρεμφερής με το γνωστό σπανακόρυζο συνταγή αλλά με πιο πολλά μυριστικά.

Την αγαπάμε πολύ και τη φτιάχνουμε τακτικά στο σπίτι.



 Υλικά

1 κιλό σπανάκι
2 ματσάκια μυρώνια
2 ματσάκια καυκαλήθρες (παπαρούνες, λάπατα και ότι άλλο μυριστικό βάζουμε στην χορτόπιτα)
1 ματσάκι μάραθος (ή για όσους δεν τον θέλουν, άνιθος αλλά δεν είναι το ίδιο...)
3 σκελίδες σκόρδο ή φύλλα σκόρδου
αλάτι-πιπέρι
1 κ.σ. πελτές τομάτας
λάδι
1 χούφτα ρύζι νυχάκι (εγώ βάζω παραπάνω για να με ικανοποιεί)


Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα χορταρικά μας.
Τα μαραίνουμε στο λάδι και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι να βράσουν για λίγο.
Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γίνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Οπως και το σπανακόρυζο δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά.
Καλή σας απόλαυση!

7 σχόλια:

  1. Σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο.
    Με τόσα υπέροχα μυριστικά θα είναι υπέροχο.

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πράγματι, τα μυριστικά το ανεβάζουν πολύ!
    Καλό απόγευμα και σε σένα Marion!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να είναι πεντανόστιμο!!
    Μπράβο μάνα,μητέρα,μαμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Έφη,
    υπέροχη η Κεφαλλονιά,
    το ίδιο υπέροχη φαίνεται και η τσιγαριά που μας προτείνεις, μου αρέσουν πολύ τα μυρωδικά που έχει, θα την φτιάξω και εγώ..
    καλό βράδυ!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσιγαριά με τα όλα της...και μοσχομυριστή...
    φιλιά Εφουλίνι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσουν αυτά τα φαγητά με χόρτα Εφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η θεία μου,από το Νιχώρι τηςΕρύσσου,το έλεγε τσιγαρίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!