Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Αβγόφετες ... η λατρεμένη αμαρτία και η χαρά του διαιτολόγου!!!





Καλημέρα μας και καλή μας εβδομάδα!


Συνήθως στο σπίτι μας ή που δεν θα ξημερώνουμε με ψωμάκι του Θεού  ή που θα έχουμε να ταϊσουμε και τα σκυλιά του τετραγώνου...Δεν υπάρχει μέση κατάσταση ποτέ δηλαδή!

Οταν συμπέσει δε η δεύτερη περίπτωση να μας συμβαίνει το Σ/Κ, σκαρώνουμε αβγόφετες ή όπως τις λένε οι φίλοι μας οι Πόντιοι, ποντιακά φελία! Αυτό τελευταία το έμαθα, δεν το ήξερα!

Τον υπόλοιπο καιρό γίνεται ωραιότατο κρουτονάκι για τις σαλάτες μας, ή φυλάσσεται για κανά μπιφτέκι. Σίγουρα πάντως δεν θα το πετάξουμε  από παλιά και λόγω νοοτροπίας, όχι λόγω κρίσης, τώρα βέβαια πια ένας λόγος παραπάνω....

Ταπεινό και μεγαλειοδέστατο  πρωϊνό και όχι μόνο πρωϊνό....και δεκατιανό, και απογευματινό και ότι θες το κάνεις! 

Τις τσακίζουμε οικογενειακώς και σε πολλές παραλλαγές από πάνω!

Για μία φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί χρειαζόμαστε :

5 αβγά (μπορούμε και λιγότερα)
2 φλυτζάνια γάλα

αν θέλω μία βανίλια ή 1/2 κ. γλ. εσάνς πορτοκάλι


Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, αν θέλουμε αφαιρούμε την κόρα, εγώ την κρατάω,  βουτάμε τις φέτες μία-μία στο μείγμα αβγού + γάλατος να τραβήξουν από το μείγμα, αφήνουμε να ψιλοστραγγίσουν τα πολλά υγρά από τη φέτα ψωμιού για 5 δεύτερα και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσει η φέτα μας.

Μπορεί να γίνει και με φέτες του τοστ που προσέχουμε να μη διαλυθούν στο βούτηγμα στο μείγμα αβγό-γάλα και ακόμα με τσουρέκι που ίσως έχει περισσέψει.



Περιχύνουμε με :
μέλι, κανελογαρίφαλο σε σκόνη
ζάχαρη και κανέλα
σιρόπι από γλυκά κουταλιού
σιρόπι σοκολάτας
μαρμελάδα κλπ. κλπ. κλπ.


Καλή σας απόλαυση!

3 σχόλια:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!