Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Λεμονόπιτα



Αυτή εδώ είναι η λεμονόπιτα που κατασπαράξαμε πριν τη σχολική γιορτή μας κάποιοι γονείς και δάσκαλοι! Ετσι, για να κλείσει γλυκά η χρονιά μας! 

Εγινε μία ωραιότατη λεμονόπιτα, με τραγανό βουτυρένιο μπισκότο για βάση και μία κρέμα να σε στέλνει στους ουρανούς με απόλυτα λεμονένια γεύση!


Και επειδή κάποιες....... έχετε λυσσάξει, ορίστε η συνταγούλα!



Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

225 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι


Για την κρέμα λεμονιού

6 αβγά σε θερμ. δωμ.
3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ. χυμός λεμονιού
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα κανελογαρίφαλο

άχνη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση


Για τη βάση μπισκότου


Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις ενωθούν, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι.



Αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ διαστάσεων 32x22 εκατοστών τη ζύμη μας, τη στρώνουμε όμορφα μέσα στο πυρέξ (ελάχιστα λαδωμένο να είναι), τη βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο να σφίξει  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 175 βαθμούς σε αέρα, μέχρι να αρχίζει να ροδίζει.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο να κρυώσει η βάση και φτιάχνουμε την κρέμα χωρίς να σβήσουμε το φούρνο μας.



Για την κρέμα λεμονιού


Χτυπάμε πάλι με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.



Μου ψήθηκε παραπάνω από όσο έπρεπε γιατί δεν πρόσεξα.....


Στρώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε για 25  με 30 λεπτά περίπου στην ίδια θερμοκρασία και πάλι σε αέρα.
Οταν βγει την αφήνουμε να κρυώσει και κατά προτίμηση την βάζουμε και στο ψυγείο για λίγο να δροσιστεί η κρέμα της, σκεπασμένη εννοείται καλά με μεμβράνη.

Πασπαλίζουμε με άχνη, κόβουμε κομμάτια  και σερβίρουμε!



Καλή και γλυκιά εβδομάδα να έχουμε!

7 σχόλια:

  1. Μμμμμμμ!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα Έφη μου!!
    Ζωγράφισες μια τεράστια λιχουδιά... πεντανόστιμη φαίνεται η λεμονόπιτά σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω!! μου τρέχουν τα σάλια, υπέροχο λεμονάκι μυρωδάτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο χυμο λεμονι βαζουμε?φλυτζανακι του καφε ή του τσαγιου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα! Βάζουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού, αν τύχει να χρησιμοποιήσω στις συνταγές κάποια άλλη μέτρηση το διευκρινίζω γενικά. Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!