Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τούρτα βερύκοκο


Μία διαφορετική από τις συνηθισμένες τούρτες έχουμε σήμερα, απόλυτα γευστική και εύκολη!  Κρεπότουρτα βερυκοκένια, τώρα που τα βερυκοκάκια είναι στα καλύτερά τους!




Υλικά

Για τις κρέπες

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αβγά + 1 κρόκος αβγού
600 ml γάλα
1 κ. σ. λιωμένο βούτυρο



Για τη μους βερύκοκο

400 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα   +
1 1/2 φλ. βραστό νερό (να μουλιάσουν αποβραδίς)
4 κ. σ. ζάχαρη
1 μεγάλη λεμονόφλουδα
χυμός 1 λεμονιού
2 ermol χτυπημένα σε σαντιγύ ή 500 γρ. έτοιμη σαντιγύ



Εκτέλεση


Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, στη μέση ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.

Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα μας και ετοιμάζουμε τις κρεπούλες μας στο ελάχιστα βουτυρωμένο  τηγάνι ή στην κρεπιέρα ιδανικά. Ανάλογα της ποσότητας του μείγματος που πέφτει στο τηγάνι μας βγαίνουν περίπου 12 κρέπες.  Ανάμεσα από κάθε κρεπούλα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά. Μπορούν να γίνουν και από την προηγούμενη μέρα και να μπουν στο ψυγείο σκεπασμένες καλά.


Πάμε στη μους τώρα, με τον αργό και το γρήγορο τρόπο.....


Ο γρήγορος είναι να ανοίξουμε το περσινό (και φετινό δεν μας χαλάει...) βάζο με το βερύκοκο, να το στραγγίξουμε ελαφρά, να το χτυπήσουμε όσο θέλουμε σύμφωνα με τα γούστα μας στο μούλτι και να το ανακατέψουμε με την έτοιμη χτυπημένη σαντιγύ!

Ο αργός είναι να πάρουμε τα υλικά που γράφουμε, εκτός της σαντιγύ και να τα σιγοβράσουμε όπως είναι σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πετύχουμε ένα μαρμελαδένιο μείγμα χωρίς πολλά υγρά που θα το αφήσουμε να κρυώσει και θα το ανακατέψουμε με τα ερμόλ που ήδη έχουμε χτυπήσει σε σαντιγύ.



Μετά μένει το στήσιμο!


Μπορούμε να βάλουμε και μία απαλή στρώση βερύκοκο και από πάνω τη σαντιγύ, επειδή όμως είχα ατύχημα στο στήσιμο, ανακάτεψα το γλυκάκι με τη σαντιγύ και μου έγινε πολύ πιο εύκολο.
Σε αντικολλητική αποσπώμενη φόρμα στήνουμε κρεπούλα, στρώση μους και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι κρεπούλες και η μους. 

Τσαχπινιά τελευταία : Στολίζουμε με τα αμυγδαλάκια από το γλυκό βερύκοκο (το περσινό ντε!!!)

Σκεπάζουμε προσεκτικά με μεμβράνη, τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει καλά (για να είναι σταθερή στο κόψιμο) και μετά απολαμβάνουμε!







Καλή απόλαυση!

3 σχόλια:

  1. ααααα υπεροχη!!!! εγω την κρεποτουρτα την εκανα με μερεντα αλλα αυτη ειναι πιο εντυπωσιακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω γεμάτη γεύση από βερύκοκο!!! Τέλεια θα είναι!!!!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τον ιδιο τρόπο γίνεται και με μερεντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!