Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας-Strawberry frozen yogurt



Ζέστηηηηηηηη!!!!!!!!!!!   Να σας δροσίσω λίγο;

Με τo πιο βελούδινο, απλό, υγιεινό, οικονομικό και εύκολο παγωτάκι που μπορούμε να απολαύσουμε με τις λιγότερες τύψεις  και να το ντύσουμε με ότι γεύση κάνουμε εμείς κέφι!

Στη συγκεκριμένη βερσιόν λούστηκε από μία σάλτσα φράουλας και αρωματίστηκε με 2 στάλες εσάνς πορτοκαλιού που το έστειλε αλλού. Αυτό με το πορτοκαλάκι, το θυμήθηκα από το τέλειο γλυκάκι κουταλιού φράουλα και πραγματικά δίνει άλλη διάσταση στη γεύση της φράουλας!  

Βγήκε λίγο παραπάνω από 1 λίτρο οπότε υπολογίστε. Είδατε, αυτή τη φορά το τσέκαρα για να μην έχουμε απορίες...χιχιιχιιχιχι!


Υλικά 


Για τη σάλτσα φράουλας

1 πιάτο βαθύ καθαρισμένες ολόκληρες φράουλες
1 φλ. ζάχαρη
2 σταγόνες εσάνς πορτοκάλι


Αφήνουμε τις φράουλες κομμένες σε φετούλες αποβραδίς να βγάλουν τα υγρά τους μαζί με τη ζάχαρη, την άλλη μέρα τις σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά και στο τέλος στάζουμε την εσάνς  και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.



Για το frozen yogurt

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (πάρτε χύμα)
1 φλ. ζάχαρη  ή  3-5 κ. σ. μέλι


Χτυπάμε και τα δύο υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το γιαούρτι μας, ενώνουμε με τη σάλτσα φράουλας και τοποθετούμε σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη. Κάθε δίωρο για 3 φορές περίπου το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε το παγωτό μας για να αφρατέψει και να μην κρυσταλλιάσει. 


Εγώ έβαλα όλη τη σάλτσα φράουλας και είχα αυτό το οπτικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να βάλετε λιγότερη σάλτσα ή σιρόπι της αρεσκείας και απλά να κάνει νεράκια μέσα.   Επίσης μου βγήκε αρκετά γλυκό αλλά όχι τόσο που να σε λιγώνει, θα το ξαναφτιάξω ακριβώς έτσι,  όποιος θέλει κρατάει λίγη ζάχαρη από τη σάλτσα και το γιαούρτι για να το φέρει στα κυβικά του.

Εγινε τέλειο! 



Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

4 σχόλια:

  1. Με μέλι το δοκίμασε κανείς; Γιατί λένε ότι η ζάχαρη το βοηθάει να μην κάνει μεγάλους κρυστάλλους πάγου και το κρατάει πιο απαλό.
    Αποφεύγω όσο γίνεται την ζάχαρη.
    Κωστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!