Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Φακές με κριθαράκι





Αυτή είναι μία σαλάτα-κύριο πιάτο, απλό, πεντανόστιμο και αρκετά έξυπνο πάντρεμα ζυμαρικού με όσπριο  για να καταφέρεις τα παιδιά που είναι λίγο δύσκολα με τα όσπρια γενικά.

...δεν μιλώ για τα δικά μου παιδιά, οι φίλες μου με δουλεύουν ότι τα έχω κάνει πειραματόζωα, τις αφήνω να λένε, σημασία έχει τουλάχιστον να δοκιμάζουν για να μπορούν να απορρίψουν ότι δεν θέλουν και να μαθαίνουν τις γεύσεις και μέχρι της στιγμής τα πάμε τέλεια, ο βενιαμίν μάλιστα μας έχει προκύψει ο γκουρμεδιάρης της οικογένειας....

Η συνταγή είναι από τη σελίδα των προϊόντων Arosis και είναι καταπληκτική.

 
Υλικά για 4 μερίδες


Σας την δίνω όπως η εταιρία σε νορμάλ ποσότητα, εγώ έβαλα διπλές ποσότητες λόγω πλήθους....

4  φλ. βρασμένες φακές (στραγγισμένες)
250 γρ. κριθαράκι  βρασμένο (στραγγισμένο)

ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια σε λωρίδες λεπτές


2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο

φρέσκια ρίγανη

αλάτι και πιπέρι

1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση


Βράζω τις φακές για περίπου 20 λεπτά και σουρώνω.

Το ίδιο κάνω με το κριθαράκι.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο,  σοτάρω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν περίπου για 25 λεπτά. Τα αλατίζω, ρίχνω τη ρίγανη, τελευταίο το μπαλσάμικο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αποσύρω από τη φωτιά.

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τις φακές για πολύ λίγο και αφού αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω αφού τσεκάρω, ενώνω με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κριθαράκι, ανακατεύω και σερβίρω. 




Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

1 σχόλιο:

  1. Έφη ταιριαστό φαγητό!! Το κάνω φτιάχνοντας τις φακές σε μορφή σάλτσας. Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!