Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Μηλόπιτα ζουμερή



Προχθές πριν την κοπή της πίτας πέρασα από την κουνιαδούλα μου καθότι κομμώτρια, να μου κάνει μία ...ανακαίνιση στην κουρούπα....να το πω έτσι...για να σας έρθω φρεσκαδούρικο, φρεσκαδούρικο!

Κάτσε, μου λέει.
Κάθομαι, της απαντάω...και παίρνει το μάτι μου μία ωραιότατη μηλόπιτα στην κουζίνα....οπότε ξανασηκώνομαι και ζυγώνω για σύντομη αυτοψία...χιχιχι!!! Σιγά μην την άφηνα....μπουχαχαχα!!

Να σου βάλω???

Ακου τώρα τι με ρώτησε! Μα είναι δυνατόν??? Απαράδεκτη, τσ! τσ! τσ!!!

Φυσικά, λέω! (σε διαφορετική περίπτωση θα άρχιζα να ψάχνομαι μήπως κονόμησα και γω την παλιοίωση που θερίζει κόσμο...δεν είναι φυσιολογική οποιαδήποτε άλλη απάντηση από μεριάς μου!)

Μου βάζει και τρελάθηκα.αρκετά υγρή χωρίς να είναι άψητη και πεντανόστιμη....απογείωση!!!!!!!!!!!!

Συνταγή, την ρωτάω??? Γιούλη μου απαντάει!!!
Δηλαδή????  Στου κουτουρού εντελώς την σκάρωσε...το όργιο!

Λοιπόν έχουμε και λέμε :

Αυτή βέβαια μου έδειχνε με βάση κάτι μεγάλες κούπες του καφέ από το γνωστότατο παιχνιδοκατάστημα που το ξέρουν και οι πέτρες...αλλά περίπου έβγαλα δοσολογία!

320 ml χυμός πορτοκαλιού
320 ml σπορέλαιο
320 gr ζάχαρη
4 αβγά
1 κ. γλ. κανέλα
1 φαρινάπ
μισός φάκελος baking powder

10 καρύδια τριμένα στο χέρι
μήλα στρωμένα σε λεπτές φέτες στον πάτο του ταψιού
+ 3 μήλα σε κυβάκια μέσα στη ζύμη

Εκτέλεση

Σε μπωλ χτυπάμε το χυμό με το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, την κανέλα και τέλος το φαρινάπ και το baking powder.



Ασχετα αν χρησιμοποιούμε φαρινάπ, έβαλε και baking powder και πραγαματικά φούσκωσε ωραία η ζύμη κατά το ψήσιμο και έγινε πολύ εμφανίσιμο γιατί από μόνο του ανέβασε και τα μήλα που ήταν στρωμένα στον πάτο.

Μέσα σε αυτή τη ζύμη ενσωματώνουμε και τα μήλα σε κύβους που μπορεί να είναι ότι τύπος μήλου θέλουμε (εγώ έβαλα και στον πάτο και στη ζύμη από ένα κόκκινο, ένα γκόλντεν και ένα ξινόμηλο).


Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τον πάτο όλο με μήλα προς όλες τις κατευθύνσεις κλείνοντας τα μεταξύ τους κενά και τρίβουμε από πάνω με το χέρι τα καρύδια.



Ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου, πάντα προσέχοντας το.




Οταν βγει και αφού κρυώσει, το γυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.




Καλή σας απόλαυση!

30 σχόλια:

  1. αυτον τον τελευταιο καιρο δοκιμαζω διαφορες συνταγες για μηλοπιτα.
    το ποστ σου ταιριαξε τελεια χρονικα με το προγραμμα μου :)

    επειδη εδω δεν βρισκω καρυδια ευκολα ελπιζω να μην εχει μεγαλη διαφορα αν δεν βαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στείλε κομμάτι γρήγορα! Πεθαίνω....
    Είναι και πρωί, ότι πρέπει!!!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλε ένα κομματάκι και πίνω καφέ ξεροσφύρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mμμμμμμμμ ότι πρέπει για το πρωινό μου ξύπνημα!!!
    Καλημέρα, καλημέρα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφηηη θέλω και εγώ..!!!!!! :P :)

    Μπράβο σου ...!!!...μας εφτιαξες πρωι πρωι..χιιχι!!!! :)

    Στείλε μου Pleaseee!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η συνταγη σου ειναι... σουπερ!!!!
    σαν να ενωσες δυο απο τις αγαπημενες μου μηλοπιτες
    οποτε την κοβω να γινει η διπλα αγαπημενη μου μηλοπιτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελεια αρωματικη μηλοπιτα...
    ετοιμο το πρωινο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι κλειστές μηλόπιτες μου αρέσουν πάααρα πολύ (όχι ότι περιφρονώ και τις ανοικτές δηλαδή;-)
    Φαίνετι γιάμι!!!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μηλοπιτα εν όψη και μάλιστα αχνη-στι

    Παρακαλω το μεριδιο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για πρόσθεσε και τριμμένο καρότο και θα πάθεις δεύτερο νταμπλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έφη, μηλόπιτα με μεγάλα κέφια είναι αυτή εδώ!
    Να βάζαμε και καροτάκι, που μου αρέσει και της πηγαίνει, δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί; :)

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. I love it! Μα καλά...Κάνουν τέτοιες ερωτήσεις πες της!!! Ακου αν θέλεις! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ! ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΜΗΛΟΠΙΤΑ !!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΕΦΗ ΜΟΥ!!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dimitri jp ωραία θα είναι και χωρίς τα καρυδάκια! Καμιά σταφιδούλα ίσως?

    Κοπιάστε όλοι, έχει μπόλικη!

    Τριμμένο καροτάκι, ε? Ούτε που μου έκοψε! Καλό ακούγεται, την άλλη φορά οπωσδήποτε!

    Καλό βράδυ παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εεεεε καλέεεεεεε θέλω κι εγώ κομματάκι κι ας είμαι άρρωστη έχω όρεξη χεχε
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ετσι θα σε αφήσουμε κοριτσάκι????
    Περαστικούλια!!!
    Γμτ...θερίζει...στο σχολείο μας 8 παιδάκια και τώρα το βράδυ ο Γιάννης μου 38.4...αρχίζουν τα όργανα μου φαίνεται και για εμάς!
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ό,τι πρέπει για πρωινό μαζί με ένα ποτήρι χυμό!!!Μυρωδάτη και νόστιμη κι ας σκαρώθηκε έτσι!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέλω επειγόντως δύο κομμάτια εδώ στη δουλειά με τον καφέ μου!!
    Θα σκάσω σήμερα θέλω γλυκό!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχει, έχει τα τελευταία ήταν!!!
    Καλημέρα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Και μαλλάκι σένιο και πιτούλα ζουμερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. fenetai teleia!egw ftiaxnw mia milopita k anoigw fullo olikis moni mou(gluko me liko liker)typou sfoliatas mu vgenei..
    meta kovo kyvous ta mila,anakatemena me karydi trimeno, mayri zaxari melassa, kannela k mosxokarydo.apo pano vazo to allo fyllo k otan psithei den yparxei!!
    exw apo 8 xronwn pathos me ti mageiriki k 3ekinissa xwris na 3erw tipota na mageireyw!poly mu aresei to blog sou..vevea i douleia mou einai ta rouxa..k den m menei xronos gia 2o blog!alla uparxeis esy gia ayto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ καλή και υγιεινότατη ακούγεται με το ολικής της, τη μελάσσα και σκεπαστή, ε???
    Χμμμ....με ξελίγωσες ήδη!!!χαχαχα!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέλειωσε βρε θηρίο η μηλόπιτα και δεν πρόλαβα ενα κομματάκι???
    Βάλε μπρός να ξαναφτιάξης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ, Riri μου τελείωσε, τόσοι που είμαστε εδώ μέσα πολύ κράτησε κιόλας...χαχααχ!!!
    Σου χρωστάω κερασματάκι, οκ?
    Καλό βράδυ γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα!!!έψαχνα συνταγή για μηλόπιτα κ βρέθηκα εδω πέρα,μου άρεσε η περιγραφή και η εικόνα και είπα να την δοκιμάσω με την διαφορά πως έβαλα στον πάτο του ταψιού επιπλέον 3 μήλα ζάχαρι, κανέλλα κ 2 κουταλιές βιτάμ και τα έψησα πρωτού βάλω την ζύμη,επίσης αντί για χυμό που δεν είχα έβαλα γάλα.Μόλις βγήκε από το φούρνο..περιττό να σου πώ ότι είναι η καλύτερη μηλόπιτα everrrrr....!!!!μυροδιά,γεύση και εμφάνιση απερίγραπτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπερα....οταν λετε 1 φαριναπ,ποσο αλευρι ακριβως ειναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΦΗ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ. ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ. ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!