Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά


Στην αρχή τη φοβήθηκα τη σακούλα, πάντα είχα ενδοιασμούς, αλλά η περιέργεια ήταν μεγαλύτερη από τους ενδοιασμούς μου και έτσι φτιάχτηκαν τα μπουτάκια στην ειδική σακούλα (πούμε, δεν πούμε μάρκα, μία είναι) και θα δηλώσω ότι έγιναν λουκούμι και πεντανόστιμα!

Υλικά

Μπουτάκια κοτόπουλου
πατάτες κυδωνάτες
πιπεριές κέρατο πράσσινες, Φλωρίνης, πορτοκαλί
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φάκελος Knorr (τομάτα και μεσογειακά μυρωδικά)
ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση όλα μαζί στη σακούλα, φροντίζουμε να πάνε τα καρυκεύματα παντού και κλείνουμε πολύ καλά τη σακούλα με το ειδικό ελασματάκι.

Οπως είπα παραπάνω ούτε με τις σακούλες ψησίματος  τα πάω καλά, ούτε και με τα τύπου ...κνορ παρασκευάσματα, αλλά επειδή έκανα δοκιμή την έκανα βάσει των οδηγιών της συσκευασίας των μυρωδικών. Την άλλη φορά θα παίξω με δικά μου μυρωδικά ασυζητητί!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις και αέρα) για 1 ώρα περίπου.

Αν θέλουμε τρυπάμε τη σακούλα ελάχιστα από πάνω για να κάνει πιο καλή κρούστα το φαγάκι μας, εγώ δεν το έκανα.

Μια χαρά έγινε και τα μπουτάκια έμειναν ζουμερά-ζουμερά.

Καλή σας όρεξη!

9 σχόλια:

  1. Και εγώ τους ίδιους ενδοιασμούς έχω. Φαντάσου πήρε η κόρη μου, επειδή όταν σπούδαζε στην Κρήτη τις είχαν χρησιμοποιήσει με τις φίλες της και εγώ τις έχω ακόμα στο ντουλάπι αχρησιμοποίητες.
    Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ έχω ενδοιασμους και δεν έχω δοκιμάσει. Έχω φάει όμως χοιρινό σε σακούλα και ήταν τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστά τα μπουτάκια σου. Τη σακούλα ούτε κι εγώ την έχω δοκιμάσει, ευκαιρία είναι μια και είναι τεσταρισμένη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ Εφάκι μου και την έχω δοκιμάσει την σακούλα και την έχω βολευτεί!
    Μια χαρά μαγειρεύεται το φαγάκι και γίνεται ζουμερό ζουμερό.
    Ενα τρυπηματάκι το θέλει από πάνω, με μια βελονίτσα, για να φεύγουν οι ατμοί απ' όσο ξέρω!
    Είναι σίγουρο ότι το φαγάκι σου μαγειρεμένο έτσι θα έγινε λουκούμι:)
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά που μας το είπες...
    Κι εγώ έχω αγοράσει σακούλες και τις έχω στο ντουλάπι δυο χρόνια τώρα. Θα τις δοκιμάσω!!!

    Φιλάκια, Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Εφούλα!:-)
    Είπα να έρθω μια επίσκεψη γιατί είχα μέρες να περάσω απο' δώ...
    Δεν θα το πιστέψεις αλλά κι εγώ για αύριο το ίδιο φαγητό έχω στο πρόγραμμα!! Σοβαρά, στήθος κοτόπουλου με διάφορα λαχανικά και to μείγμα στη σακούλα... Δεν το πιστεύω ότι είχαμε την ίδια σκέψη:-) Κι εγώ ανέκαθεν είχα αυτόν τον ενδοιασμό, κατά πόσο νόστιμο μπορεί να γίνεται έτσι το φαγητό. Πρώτη φορά αγόρασα όταν ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα και ήδη χρησιμοποίησα ένα από τα μείγματα τώρα το Μάιο. Ήταν τελικά πολύ εύκολο και πραγματικά πολύ νόστιμο. Μάλιστα, καταλάθος, αγόρασα και της Μάτζι γιατί ήταν ανακατεμένα εκεί στο σούπερ μάρκετ και μετά στο σπίτι το πρόσεξα αλλά δεν πειράζει, έχουν διαφορετικές γεύσεις. Πολύ λαχταριστό φαίνεται το φαγητό και πάλι μπράβο!
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ δεν την έχω δοκιμάσει τη σακούλα, αλλά δεν ξέρω αν θα την δοκιμάσω.
    Σήμερα θα μαγειρέψω επίσης μπούτια κοτόπουλου. Είδες σύμπτωση; γίνονται πάντως πολύ νόστιμα σίγουρα και με αυτό τον τρόπο.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαχταριστά φαίνονται... κι η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω σε σακούλα αλλά ούτε δοκίμασα από αλλού! Σίγουρα όμως η εμπειρία σου θα με κάνει να δοκιμάσω πολύ σύντομα. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω με την σακούλα τα πάω μια χαρά!!!Μου αρέσει το αποτέλεσμα και θα σου πρότεινα την επόμενη φορά να ψήσης στην σακούλα χταπόδι!!!Βγαίνει πολύ μαλακό και πεντανόστιμο!!!
    Καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!