Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Ψητές ντομάτες με φέτα

 
 
Υλικά
4 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες
300 γρ. φέτα σε λεπτές φέτες
καλό ελαιόλαδο
2-3 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι (έβαλα ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη)
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνω ελαφρά το ταψί μου. Απλώνω μία στρώση ντομάτες, αλατοπιπερώνω και από πάνω στρώνω τη φέτα.
Πασπαλίζω με τη ρίγανη και σκορπίζω από πάνω το σκόρδο.
Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προς το τέλος ξεσκεπάζω, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και συνεχίζω μέχρι να πάρει χρωματάκι η φέτα από πάνω.

Καλή σας όρεξη!

6 σχόλια:

  1. Χαααα! Ήρθα πρώτη...κερνάς; Υγιεινό, νόστιμο, ελληνικό, υπέροχο και απλό! Γειά στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααααυτός είναι μεζές!
    Φέρνω τις μπύρες κι έρχομαι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μ΄αρέσει αυτο το μεζεδάκι Εφη μου!!!Και ελαφρύ ,και εύκολο και νόστιμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ θέλω ουζάκι, και φυσικά μπόλικο μεζεδάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλέ...να φέρω κι εγώ το σκορδομπακαλιάρο μου να γίνει της...ντομάτας...???
    σμουυατττςςςς σου....-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    πανευκολο και γευστικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!