Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Κουλουράκια πορτοκαλιού της Βάσως

Αυτά τα κουλουράκια μας τα δίνει η φίλη μου η Βάσω, που κάποια στιγμή πρέπει να της δείξω τα κόλπα στο μπλογκ για να ποστάρει και μόνη της.....μάλλον το καλοκαίρι το βλέπω να γίνεται!

Προς το παρόν λοιπόν θα συνεχίσω εγώ να σας δίνω τις δικές της προτάσεις.

Από αυτά τα κουλουράκια για να είμαι ειλικρινής...μόνο ένα πρόλαβα να δοκιμάσω και μάλιστα επειδή κινήθηκα σαν αίλουρος....αλλιώς θα έμενα με την ιδέα.....μόλις τα είδαν που μου τα έφερε η Βασούλα, έπεσαν πάνω στο πιάτο λες και δεν είχαν ξαναφάει ποτέ γλυκό τα καημένα τα βλαστάρια μου...(ρεντίκολο γίναμε, σαν στερημένα έκαναν...χαχαχχαχαχα!!!)


Υλικά

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη
2 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος βάζουμε τη φαρίνα. Δεν κουράζουμε πολύ το μείγμα.

Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.


Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς, αναλόγως του φούρνου μας.

Καλή επιτυχία!

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα Έφη μου!
    Γελάω με την περιγραφή των... "στερημένων"! Όλα τα παιδιά ίδια είναι! Οι δικές μου δεν έτρωγαν τα δικά μου, αλλά έτσι και ερχόταν πεσκέσι από άνθρωπο που αγαπούσαν... το τσάκιζαν!Ότι και να ήταν το πεσκέσι...:))

    Η συνταγή της Βάσως έχει 2 χαρίσματα είναι απλή και ωραία! Σας ευχαριστώ και τις δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα Έφη μου,μη νομίζεις λίγο πολύ όλοι το έχουμε αυτό το 'στερημένο' το ίδιο έκανα κι εγω προχθές με τους χορτοκεφτέδες της γιαγιάς μου χαχαχα!!!!Πές της φίλης Βάσως να φτιάχνει πιο συχνά τέτοια εύκολα κουλουράκια πάω να τα φτιάξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνω στην ώρα ήρθαν που σκεφτόμουν να φτιάξω κουλουράκια για τη Μ. Εβδομάδα. Ευχαριστώ κορίτσια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωωωωωω πολύ ωραία!!!! Θα τα φτιάξωωωωωωωωωω!!!!!!!!!
    Καλημέρα!!!!!
    ( και μεγιά το new look )
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στην Βάσω για τα νόστιμα κουλουράκια της!
    Και εύκολα και νηστίσιμα!
    Φιλιά Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Έφη μου!Πολύ ωραία περιγραφή!Τα κουλουράκια αυτά μας τα έφτιαχνε η μαμά μου συνέχεια όταν ήμασταν μικρές με την αδερφή μου είναι πολύ νόστιμα δε το συζητάμε!Τι μου θύμισες τώρα....
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχα βρε Έφη γελάω με τα βλαστάρια σου! Όλα έτσι κάνουν μην ανησυχείς!
    Φαίνονται πολύ ωραία πάντως, είναι δικαιολογημένοι λοιπόν!
    Αξίζει να τα δοκιμάσω, άσε που λατρεύω τα κουλουράκια με ένα απολαυστικό καφεδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχαχαχαχα!!!! Τα βλαστάρια μας, δεν έχουν πολύ πλάκα?!!
    Φαίνονται φανταστικά Έφη μου και τασχεδιάκια όνειρο!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνονται υπέροχα...αλλά και τα σχέδια τους σκίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια τα κουλουράκια πορτοκαλιού!! Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χιχι.. ετσι κάνουν τα παιδάκια..τι να τα κάνεις.

    Ωραία τα κουλουράκια και ωραία σχηματάκια έχουν. Παιχνιδιάρικα. Να τα τρως με ευχαρίστηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γειά σου ΄Εφη,πολυ ωραίες οι συνταγές σου,σε διαβάζω συχνά.΄Εφτειαξα κ εγώ αυτά τα κουλουράκια,έβαλα όμως ξύσμα 2πορτοκ.κ 1 λεμονιού.πρόσθεσα 2κ.γλ.κανέλλα κ 1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο.ήταν πολύ αρωματικα.
    σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδεες σου κ το μοίρασμα.eviv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Έφη!!! Έφτιαξα και εγώ τα περίφημα κουλουράκια :) Βγήκαν πάρα πολύ ωραία!!! Σ'ευχαριστώ πολύ για τόσο απλή και τόσο νόστιμη συνταγή!!! Θέλω να φτιάξω κουλουράκια λεμονιού, θα αντικαταστήσω το πορτοκάλι με το λεμόνι ή θα μου βγούνε ξινά τα κουλουράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Χαίρομαι που σου άρεσαν! Δεν τα έχουμε φτιάξει με λεμόνι, δεν μπορώ να σου πω, αν κάνεις τη δοκιμή όμως αν έχεις την καλοσύνη γράψε μας εδώ πως σου φάνηκαν! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  14. καλησπέρα!
    τα έφτιαξα κι εγώ τα κουλουράκια...βγήκαν πολύ νόστιμα!
    και η συνταγή ήταν πολύ εύκολη-ευτυχώς...
    μόνο που εμένα το μείγμα μου βγήκε πολύ νερουλό με το 1 πακέτο φαρίνα (σα να έφτιαχνα κέικ) οπότε ελλείψει δεύτερης φαρίνας συμπλήρωσα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις...τι λάθος παίζει να έκανα ....?
    (σημ.δεν είμαι από τις καλύτερες μαγείρισσες αλλά το παλεύω αρκετα :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε Ανώνυμε! Αν θέλεις γράψε μας και το όνομά σου να ξέρουμε σε ποιόν μιλάμε.
      Είναι τόσο απλή και εύκολη συνταγούλα που το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ίσως τα ποτήρια που μέτρησες τα υπόλοιπα υλικά θα ήταν υπερβολικά μεγάλα σε σχέση με τα κανονικά κλασσικά νεροπότηρα, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως ότι τα υγρά σου βγήκαν πιο πολλά? Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Καλά έκανες και συμπλήρωσες με αλεύρι γ.ο.χ., σωστή κίνηση! :)

      Διαγραφή
    2. Είμαι η Φένια
      Θα προσπαθήσω να την κάνω κάποια στιγμή με φλιτζάνι των 250ml
      Καλά περιττό να σου πω ότι τα κουλούρια λατρεύτηκαν!όποιος δοκίμασε με ρώταγε που βρήκα τη συνταγή και τους έκανε εντύπωση που μοσχοβολάνε τόσο πορτοκάλι :)
      ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου !
      να 'σαι καλά

      Διαγραφή
    3. Φένια καλησπέρα! Τη συνταγή την έφτιαξε η Βάσω μας και έγιναν φανταστικά γιατί τα δοκίμασα η ίδια! Επειδή μιλάει για ποτήρι μέτρα με ποτήρι, απλά τσεκάρισε να είναι ένα νορμάλ και το ίδιο για όλα τα υλικά (εννοώ σε χωρητικότητα). Το λέω γιατί υπάρχουν διάφορα μεγέθη σε νεροπότηρο, εδώ μιλάμε για κλασσικό νεροπότηρο, το απλό. οκ? Καλή επιτυχία! :)

      Διαγραφή
  15. Φαίνονται πολύ ωραία !! Λάδι δεν βάζουμε καθόλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Είναι το πρώτο στα υλικά μας, 1 ποτηρι καλαμποκέλαιο ή άλλο σπορέλαιο. Γίνονται και με ελαιόλαδο αλλά με βαρύτερο αποτέλεσμα.

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!