Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Μπισκοτόγλυκο Νο. 1


 
Καλημέρα σας!

Ευκολάκι το σημερινό γλυκάκι μας, είναι κάτι σαν ...μπισκοτόγλυκο...κάτι σαν ψευτοτουρτίτσα...όπως θέλουμε το λέμε! Το έφτιιαξε το καλοκαίρι η ξαδέρφη του καλού μου και επειδή κάτι τέτοια δεν πρέπει να μας ξεφεύγουν (είναι γρήγορο και απλό) ζήτησα τη συνταγούλα και μου την έδωσε.

Διονυσία σε ευχαριστώ πολύ!

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ χονδροσπασμένα
1/2 lt γάλα φρέσκο
2 κουβερτούρες σοκολάτα των 100 γρ.

1 φάκελος κάστερ πάουντερ
2  ποτήρια ζάχαρη
1 φλ. νερό


Εκτέλεση

Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα μέσα σε ένα πυρέξ.

Βάζουμε το γάλα να βράσει και μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε την κουβερτούρα μέσα ανακατεύοντας συνέχεια και χαμηλώνοντας αμέσως τη φωτιά.

Σε ένα μπωλάκι αναμειγνύουμε το κάστερ πάουντερ με τη ζάχαρη και το νερό και μόλις ενωθούν τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας και μόλις γίνει αυτό, την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα στο ταψί.  Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε καλά να πάει η κρέμα παντού και να ποτίσει τα μπισκότα και στρώνουμε την επιφάνεια να είναι ομαλή.

Σε αυτό το σημείο αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο. Στολίζουμε με σαντιγύ και σερβίρουμε.
Εγώ επειδή δεν μου άρεσε έτσι γυμνούλι από πάνω, του έφτιαξα μία γκανάζ με κουβερτούρες (λευκή και σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και λίγο βιτάμ με το μάτι) και την έστρωσα από πάνω. Μετά στόλισα με σαντιγύ.

Φανταστικό γλυκάκι που δεν θέλει πολλά, πολλά.


Ξέρω ...ξέρω....δεν έχετε κάστερ....βάλτε άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι το στιγμιαίο, το άλλο που γίνεται στη φωτιά).


Καλή απόλαυση!

14 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ? 1/2 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΣΤΕΡ.εΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΣΤΕΡ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό και αυτό το κομμάτι στην πρώτη φωτογραφία μοιάζει με καλαθάκι. Τέλειο λέμε τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Ε!

    Το γάλα δεν το διαλύουμε με το κάστερ. Βράζει και λιώνουμε τις κουβερτούρες. Το καστερ το διαλύουμε αφού το ανακατέψουμε με τη ζάχαρη με λίγο νερό. Εμένα μια χαρά ανακατεύτηκε με το νεράκι που σας γράφω. Και μετά το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

    Ρενάκο, δεν μπορώ να στολίσω ωραία με τη σαντιγύ....το παλεύω όμως..χιχιχιι!!! Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύκολο και πολύ λαχταριστό!
    Πολύ θα εκτιμούσα ένα κομματάκι τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφάκι μου το γλυκάκι σου φαίνεται σούπερ νόστιμο και με ξεσηκώνει να το φτιάξω!!
    Και η δικιά μου απορία όμως αφορά το κάστερ πάουντερ.
    Ο ένας φάκελος (αυτός τουλάχιστον που χρησιμοποιώ εγώ) είναι 120 γρ.
    Τα 120 γρ. δεν διαλύονται με τίποτα με ένα φλιτζάνι νερό.
    Μήπως ο δικός σου φάκελλος είναι μικρότερου βάρους?
    Υποθέτω πως ναι.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή μας αρέσει πολύ σε όλες τις εκδοχές στείλε ένα πυρεξάκι από το Νο1, από το Νο 2....και ούτω καθ'εξής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω ένα κομμάτιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έφη καλημέρα και από μένα μετά από καιρό επιτέλους λειτουργεί κανονικά το Blog σου λύθηκε το πρόβλημα που είχες!! Ωραίο το γλυκάκι σου και με το στόλισμα μια χαρά τα πας κανά δυό φορές να ξαναστολίσεις θα πάρεις τον αέρα!!! Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο΄Έφη μου ένα παρόμοιο κάνει η μαμά μου!!!Θα κεραστώ με ένα κομμάτι οπωσδήποτε!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απιστευτο μοναδικο τελειο το θελω οταν ξανα ερθω να μ το φτιαξεις καλα μαμα;
    σε περιμενω στον διαγωνισμο μ οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαίνεται πολύ ωραίο!!! Τέλειο και γρήγορο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποσα; γραμμαρια να βαλω ανθος αντι για κασπκερ_?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα! Συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο και στα δύο, ακριβώς την ίδια ποσότητα σε άνθος αραβοσίτου (προσοχή, όχι της στιγμής άνθος αραβοσίτου. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!