Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Παγωμένο τσάι με δυόσμο

 
 
 
 
Η αλήθεια είναι ότι σπάνια βάζω αναψυκτικά και ροφήματα, όχι όμως επειδή δεν πίνω, απλά δεν έχει τύχει. Με εξαίρεση την ωραιότατη βυσσινάδα που κάνω κάθε χρόνο δεν έχω βάλει ακόμα κάτι άλλο.

Ηρθε η ώρα λοιπόν για ένα παγωμένο τσάι αρωματισμένο με φυλλαράκια δυόσμου, υπέροχο και δροσιστικότατο. Να κάθεσαι και να το απολαμβάνεις στη βεράντα παρέα με όμορφη παρεούλα!

Υλικά

12 φλ. νερό
6 φακελάκια τσάι Lipton (κλασσική γεύση)

1 φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλ. νερό

φέτες λεμονιού
κλωναράκια δυόσμου


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα φέρνουμε τα 12 φλ. νερό σε σημείο βρασμού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε αυτό τα φακελάκια του τσαγιού. Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το νερό  και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.


 
Ενώ αυτό το μείγμα κρυώνει, προχωράμε στο σιρόπι μας.

Βράζουμε το υπόλοιπο (2 φλ. νερό) σε πολύ χαμηλή φωτιά με τη ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου για 10 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.


 
Μετά ενώνουμε το σιρόπι με το τσάι, περνώντας το από σουρωτήρι για να μην πέσουν μέσα και τα φυλλαράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο σε κανάτα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια μεγάλα γεμάτα πάγο και στολίζουμε με φέτες λεμόνι και φυλλαράκια δυόσμου.


 
Βγάζει αρκετά ποτήρια.

*Αν δεν έχουμε δυόσμο, το φτιάχνουμε με μέντα ή με λουϊζα.

Καλή απόλαυση!

8 σχόλια:

  1. Τι έγινε??
    Μόνη σου πίνεις και δεν μας δίνεις??
    Φαίνεται πολύ πολύ λαχταριστό, πολύ ξεδιψαστικό και αρωματικό!
    Σούπερ!!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο...αρωματικό και δροσερό!!! Υπέροχη καλοκαιρινή ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχο φαινεται ευκολο και δροσιστικό και μου αρέσει πολύ η μυρωδια του δυόσμου....σε ευχαριστούμε θα φιαχτεί...να μας δροσίσει... φιλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίρνω ενα ποτηράκι να δροσιστώ !!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πήρα το ποτηράκι μου......αχ..δροσίστηκα!!!

    Κοριτσάκι έλα να παίξουμε!!!
    http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/2012/06/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τη ζέστη που κάνει σήμερα ...πολύ καλά η ιδέα σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποσο καιρο παρακαλω μπορει να διατηρηθει στο ψυγειο χωρις να χασει αρωμα/γευση/συστατικα? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέντε τουλάχιστον μέρες με μεμβράνη στο ψυγείο σκεπασμένο όμορφα είναι μια χαρά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!