Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Στριφτάρια σφολιάτας με κέτσαπ, τυρί και βασιλικό




Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με ένα νόστιμο σνακ για όλους, μικρούς και μεγάλους, που σηκώνει παραλλαγές αναλόγως του γούστου μας!  Θα μπορούσε να γίνει με οποιαδήποτε γέμιση για πίτα ή πιτάκια άνετα.

Τα υλικά τους απλά και συνήθως υπάρχουν μέσα στο σπίτι.




1 πακέτο σφολιάτας

1 φλ. κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα συμπυκνωμένη
2 φλ. κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας
φύλλα βασιλικού (αν θέλω τα ψιλοκόβω)


Εκτέλεση

Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε την κέτσαπ, τα φυλλαράκια του βασιλικού να πάνε παντού και από πάνω πασπαλίζω τα τυράκια.




Απλώνω με προσοχή το άλλο φύλλο σφολιάτας να σκεπάσει το προηγούμενο και με τη ροδέλα κόβω λωρίδες στενές.




Τις στρίβω ελαφρά και με προσοχή να μη μου φύγει η γέμιση και τις αραδιάζω στη λαμαρίνα του φούρνου σε αντικολλητικό χαρτί.




Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει όμορφα η σφολιάτα μου.




Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα!

7 σχόλια:

  1. Εύκολα και πεντανόστιμα σνάκς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξε(ύ)ρετα και όχι δυσεύρετα! Μπράβο σου Έφη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πανεύκολα! σαν κριτσινάκια! πολυ ωραια η συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απαπαπαπαπα.... βραδιάτικα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανεύκολα και παν νόστιμα!!
    Η τελευταία φωτογραφία σου πολύ μου αρέσει!!
    Σούπερ!
    Θα τρελάθηκαν τα μικρά φαντάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!