Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τρουφάκια με ινδοκάρυδο





Καλημέρα!

Μπαίνουμε πια όλοι σε ρυθμό Χριστουγέννων (αν δεν έχουμε μπει ήδη δηλαδή) και ετοιμαζόμαστε!

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και όλα τα όμορφα γλυκάκια των γιορτών μοσχομυρίζουν στις γειτονιές την ώρα που ψήνονται! 

Σήμερα έχουμε τα πιο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά τρουφάκια που μπορούμε να φτιάξουμε για κερασματάκι δεδομένου ότι ο χρόνος και οι δουλειές είναι πολλές και αυτά τα τρουφάκια μας λύνουν  και τα χέρια λίγο.

Δεν είναι μόνο αυτή η ποσότητα που βγαίνει, αυτά μπήκαν έτσι για το food styling.... 

Τα υλικά μας είναι τα εξής δύο : Ινδοκάρυδο μπόλικο και ένα ζαχαρούχο γάλα που έχουμε φροντίσει να το έχουμε λίγο στο ψυγείο για να είναι κρύο.

Η διαδικασία απλούστατη : Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε 1 κουτί ζαχαρούχο και τόσο ινδοκάρυδο όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθεται, μου πήρε περίπου 300 γραμμάρια και λίγο ακόμα για το ρολάρισμα. Ζυμώνουμε ωραία,  βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά πλάθουμε μπαλάκια και ρολάρουμε σε ένα μικρό μπωλάκι με ινδοκάρυδο για να καλύψουμε την επιφάνειά τους.

Οσες φορές τα έχω φτιάξει εξαφανίζονται τάχιστα....αν τα πάτε καλά με το ινδοκάρυδο και με τη γεύση του ζαχαρούχου κάντε παραπάνω ποσότητα, αν και βγαίνουν αρκετούτσικα. Εξαρτάται και από το πόσο μεγάλα θα τα πλάσουμε βέβαια. Σερβίρονται ωραιότατα μέσα σε θηκούλες για τρουφάκια (καραμελόχαρτα) για περιποιημένη εμφάνιση! 




Αυτό ήταν! Δεν πιστεύω να σας κούρασα; 


Καλή και όμορφη εβδομάδα να έχουμε!

6 σχόλια:

  1. Απλή, γρήγορη και σίγουρα νόστιμη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα χιονισμένα τρουφάκια σου είναι ό, τι πρέπει για χριστουγεννιάτικο κέρασμα!! μιαμ μιαμμμμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τα τσακιζα!!! Λατρευω την καρυδα.
    Μα τοσο απλα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ονειρικη καρυδα,τρουφακια σαν στολιδακια και πανευκοοοολαααα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά θ άρεσαν τρελά του γιου μου που τ αρέσει το ινδοκάρυδο (εγω τα φτιάχνω και με φλούδες μανταρίνι.Θεϊκό άρωμα!)
    Εφάκι, με πρίζωσες,πάω να δω αν έχω τα υλικά(το ζαχαρούχο μάλλον δε,ινδοκάρυδο υπάρχει πάντα)
    Φιλάκια πολλά κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραία και εύκολη συνταγή.. αγαπώ όλες τις παραλλαγές των τρουφακίων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!