Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά


Τα κολοκυθάκια αυτό τον καιρό είναι υπέροχα και αν τα πετύχεις και με το λουλουδάκι τους όνειρο!

Αν δε, τα πετύχεις και καθαρά μέσα τότε είναι το τέλειο λαχανικούλι (νευριάζω και δεν παίρνω αν δω μυρμηγκάκι...συνηθισμένος κάτοικος στον κολοκυθοανθό...).

Η μόνη δουλειά που κάνεις είναι να τα πλύνεις και να βγάλεις με προσοχή τους στήμονες. Επειτα τούμπα στο ταψάκι μας για να μην κλείσουν και βουρ για τη γέμιση!

Σημείωση...και τηγανητοί μέσα σε κουρκούτι με τυράκια είναι απίθανοι αλλά αυτό άλλη μέρα!

Υλικά

30 κολοκυθοανθοί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 μάτσο δυόσμος ψιλ/νος (φρέσκος λόγω εποχής αλλιώς ξερός)
1/2 μάτσο μαϊντανός
1 φλ. ρύζι καρολίνα
1 μικρή ντομάτα τριμένη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη ελάχιστη και το τελευταίο μου κουσούρι ....βάζω παντού λίγη φρέσκια ματζουράνα και πραγματικά ανεβαίνει σκάλες η γεύση....νοστιμιά απίστευτη!

1 κουτί κονκασέ ντομάτας από πάνω (εγώ έβαλα μία ντομάτα στο μούλτι με μία σκελίδα σκόρδο)

χυμός 1 λεμονιού (ας έχει τη φρέσκια ντομάτα, του πάει τέλεια)
ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε και την ντομάτα, δυόσμο και μαϊντανό, καρυκεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι να πάρει μία βράση και το κλείνουμε.

Μόλις κρυώσει η γέμιση, γεμίζουμε με προσοχή τα λουλουδάκια μας με ένα μικρό κουταλάκι και τα τοποθετούμε στο ταψί μας ανάποδα (το άνοιγμα προς τα κάτω).

Περιχύνουμε με την ντομάτα και το σκόρδο, το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το τσεκάρουμε ανάλογα το φούρνο μας.

Καλή μας όρεξη!

15 σχόλια:

  1. Καλή μας όρεξη αλλά....στείλε και κανένα μπολάκι!!! Τι να κάνουμε και εμείς οι μακρινοί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΕΦΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!!!
    ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ..ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΑ ΧΙΧΙΧΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλειο καλοκαιρινό μεζεδάκι-φαγάκι!
    Ψάχνω απεγνωσμένα να βρω κολοκυθολούλουδα να τα ... περιποιηθώ καταλλήλως!
    Φιλιά Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ρύζι δε τα έχω δοκιμάσει ποτέ. Εγώ φτιάχνω γέμιση με τυριά διάφορα και τα βουτάω σε χυλό. Πολύ νόστιμα φαίνονται τα δικά σου και μυρωδάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο!Η μαμά μου μαζί με τα γεμιστά βάζει και κολοκυθοανθούς. Εδώ μόλις έρχονται γίνονται με τυράκι στο τηγάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο φαγητό, το έφτιαχνε παλιά η μανούλα μου όταν είχε κολοκύθια στο κήπο. Τώρα αν βρώ θα τις πω να μου τα φτιάξει.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κακώς δεν παίρνεις όταν έχουν μυρμηγκάκια....τα μυρμηγκάκια σημαίνουν αράντιστα λαχανικά....το αγαπημένο μεζεδάκι του γιου μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά, πρέπει κάποτε να τα ξαναδοκιμάσω, γιατι δεν τα θυμάμαι με ευχάριστη αίσθηση στη γεύση μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κάτι έγινε προηγουμένως και πήγε περίπατο το σχολιό μου !! λοιπόν επαναλαμβάνω ότι εμείς Εφάκιστο χωριό μου (τον Πειραιά) μόλις βλέπουμε κολοκυθολούλουδα αναφωνούμε :
    WE LOVE THEM SO MUCH !!!!!!!!!!
    όπως καταλαβαίνεις θα τιμήσουμε δεόντως το κερασμά σου και θα πάρουμε και 4 και 5 και 6 μη σου πω !!! χιχιχιχι


    φιλια πολλά κουκλίτσες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοχομανούλα, αν σηκώσω τα χεράκια θα μου πετάξεις μερικά φρέσκα κολοκυθολούλουδα να τα γεμίσω με φετούλα και να τα τηγανίσω? Εδώ τα πετάνε κι έτσι μόνο αν αποφασίσω να καλιεργήσω κολοκυθάκια θα δω λουλουδάκια. Κρίμα που δεν έχω σκεφθεί τόσο καιρό να συνενοηθώ με καμμιά γιαγιά που έχει μποστάνι να μου κρατήσει λουλουδάκια. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρίνα, να στείλω, γιατί όχι?

    Λούρδη μου σε ευχαριστώ! Δεν είναι μπελαλίδικα καλή μου, απλά πρέπει να προσέχουμε μη σπάσουν, ευαίσθητα είναι!

    Ελενακο εγώ στο ΣΜ τα βρήκα. Φιλιά!

    Ρένα, αυτό με τα τυριά το είχα κάνει όταν τα έβαλες πέρσυ και έπαθα πλάκα, απλά τώρα τα έκανα γεμιστά με ρυζάκι!

    Μαράκι, και εμένα η μανούλα μου στα γεμιστά τους έβαζε!

    Μαρί μου, είναι πεντανόστιμοι οι άτιμοι! Να της πεις να σου κάνει!

    Λιλού δεν το είχα σκεφτεί αυτό, καλά λες! Φιλιά!

    Κικίτσα, καμιά φορά πικρίζουν, μπας και την είχες πάθει έτσι? Εγώ μια φορά το έπαθα και τα σούταρα όλα..χαχαα!!!

    Μαρία Μπ., πάρτε, πάρτε όσα θέλετε!

    Ginger, πιάσε καλή μου όσα θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα!!
    http://lesgateauxdepoulette.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφάκι μου τι υπέροχο μεζεδάκι έφτιαξες!!!! Τα έχω φάει γεμιστά και μου άρεσαν πολύ αλλά δεν τα έχω φτιάξει ακόμα.
    Φιλάκια
    Καλό τριήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπημένο φαγητό! Ελπίζω σύντομα να το τιμήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!