Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Καρπουζόπιτα





Μία πεντανόστιμη γλυκιά πιτούλα που θα σας ξετρελάνει!  Την πατρότητά της διεκδικούν η Φολέγανδρος και η Μήλος, ας πάν να τα βρουν μεταξύ τους...Εμένα μου άρεσε πολύ και θα ξαναφτιαχτεί λίαν συντόμως!!!

Υλικά

8 μέτριες φέτες καρπούζι
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας μέλι (3+3)
100 γρ. Βιτάμ  (50 γρ. λιωμένο για το μίγμα  + 50 γρ. για το άλλειμα του ταψιού)
8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. σουσάμι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια του και το στίβουμε καλά  να βγάλει τα υγρά του και να μείνει η  κόκκινη ψίχα μόνο. Δεν ξέρω τι μπορεί να δείτε κατά τη περιήγησή σας στο νετ, αλλά εγώ δεν έβαλα καθόλου ζουμί.
Λιώνουμε το μισό βιτάμ και το αναμιγνύουμε μαζί με το αλεύρι, την κανέλα (εγώ την έβαλα μέσα στο μίγμα) και το μισό μέλι, μέσα στο καρπούζι.

Ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε μία ζύμη ούτε νερουλή αλλά ούτε και σφιχτή.

Αλείφουμε ένα ταψί μικρό  (εγώ χρησιμοποίησα της πίτσας αλλά θα το δείτε με το μάτι περίπου) με το υπόλοιπο βιτάμ και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι να κολλήσει παντού.

Από πάνω στρώνουμε το μίγμα το οποίο θα απλωθεί μόνο του σχεδόν.
Ξαναπασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Οταν ροδίσει και έχει ψηθεί, την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μέλι.



Τη σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.


Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι από τo arkoudi.gr

6 σχόλια:

  1. Ε τωρα τι να πω βρε παιδάκι μου, μου τρέχουνε τα σάλια και το κεφάλι μου γεμίζει αναμνήσεις!!! Την έφαγα στην Μήλο 9 χρονια πριν! Φυσικά την θυμάμαι γιατι ειναι υπεροχη!
    Συγχαρητήρια Εφη, ειναι καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχοντική η καρπουζόπιτά σου Εφάκι. Από τα γλυκά που με κάνουν να αναρωτιέμαι μα ποιος το σκέφτηκε? Πολύ μερακλίδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρα πολύ καλή ιδέα....νασαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει τετοιο γλυκο!!!
    παρα πολυ ενδιαφερον, αλλα με τις τιμες του καρπουζιου εδω μαλλον θα πρεπει να περιμενω να γυρισω στην ελλαδα για να την φτιαξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καρπουζόπιτα;Μπράβο ΜΑΝΑ!!!!!
    Πολύ ωραία ιδέα,νόστιμη,καλοκαιρινή και ασυνήθιστη.
    Φιλιά στον λόχο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχολίασα κι αλλού (...) για τα κατορθώματά σου πάλι, αλλά είπα να σε επισκεφθώ κι εδώ:-)
    Γεια στα χέρια σου Εφάκι! Μπράβο και στο "αρκούδι" που έκανε τότε καταπληκτικές εκπομπές ταξιδεύοντας από τόπο σε τόπο και μπορέσαμε να ανακαλύψουμε συνταγές που δεν τις ξέραμε καν.
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!