Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Καιρός για βυσσινάδα!!!




Να σας δροσίσω για το καλό του μήνα???

Καλό μήνα μπλογκοπαρεούλα και καλά να περνάτε είτε είστε σε διακοπές, είτε δεν είστε!

Μαζί με τη λεμονάδα είναι ίσως από τα πιο αγαπημένα μου αναψυκτικά για το καλοκαίρι, με μπόλικα, μπόλικα παγάκια να την ανακατεύεις σε ψηλό μεγάλο ποτήρι και να ακούς το γκλιγκ-γκλογκ όπως κουδουνίζουν!


Πάμε λοιπόν για φανταστική βυσσινάδα όπου οι ποσότητες είναι 1 : 1

1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού


Εκτέλεση

Πλένουμε τα βυσσινάκια μας και πετάμε τα κοτσάνια.

Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη όπως είναι με τα κουκούτσια, και αφού ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΓΑΝΤΑΚΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ για να μη λερώσουμε  τα χεράκια μας ....,αρχίζουμε να  τα ζυμώνουμε μέσα στην κατσαρόλα να λιώσουν εντελώς για να βγουν οι χυμοί τους. Θέλει αρκετή ώρα αν έχουμε ποσότητα...βάλτε καμιά ταινία και αρχίστε δουλειά....είναι πιο ανώδυνο έτσι ...3 κιλά έφτιαξα...κάτι ξέρω...χαχαχα!!!

Τα αφήνουμε κανά 12ωρο σε δροσερό μέρος  να κατεβάσουν όλο το χυμό και μετά σουρώνουμε το χυμό τους. Οτι μείνει (φλούδια, κουκούτσια, πούλπα) το βράζουμε με νεράκι ίσα να το σκεπάζει για 20 λεπτά,  σουρώνουμε και αυτό το υλικό καλά και το ενώνουμε με τον υπόλοιπο χυμό.

Αφού το περάσουμε σε λεπτό σουρωτήρι όλο αυτό και το πατήσουμε καλά, το ζυγίζουμε και προσθέτουμε σε ίση αναλογία ζαχαρίτσα και για κάθε λίτρο χυμού το χυμό 1 λεμονιού.

Βράζουμε καλά να γίνει σιρόπι για να δέσει όλο το υλικό μας ξαφρίζοντας κατά διαστήματα και όταν κρυώσει, γεμίζουμε αποστειρωμένα μπουκάλια και διατηρούμε για πολύ καιρό.

Αν καταφέρετε να μην την καταναλώσετε όλη τη βυσσινάδα σύντομα, να έχετε υπόψη σας ότι  διατηρείται  στο ψυγείο σε αποστειρωμένα μπουκάλια για πάρα πολύ καιρό άφοβα.



Καλή σας απόλαυση!!!

6 σχόλια:

  1. Στην υγειά σου Εφάκι!!!
    Την δροσιά της να χεις!
    Καλή βδομάδα, καλό μήνα, κίσις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ την περσινή πίνω Έφη μου και φέτος δεν έμεινε καιρός να φτιάξω. Το χειμώνα την προσθέτουμε στο τσάι αντί ζάχαρης.
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό σου μήνα. Ένας ...λόχος, είναι γεγονός ότι χρειάζεται ποσότητες. Κουράγιο και ... χεράκια να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφη ο γιος μου τρελαίνεται για βυσσινάδα, λέω να την φτιάξω!!
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπεροχη!!!Τρελαινομαι για βυσσιναδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!