Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Κέηκ λεμονιού

 
 
 
Κεκάκι τέλειο και μοσχομυρωδάτο, με λεμονάκια ολόκληρα μέσα από τον Στέλιο Παρλιάρο. Γνωστή η αδυναμία μας στα λεμονογλυκάκια, οπότε πάμε να το δούμε κατευθείαν!



Υλικά

2 λεμόνια ακέρωτα ολόκληρα και καλά πλυμένα
175 γρ. βούτυρο λιωμένο
350 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αβγά
90 γρ. αμύγδαλο πούδρα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. γλ. baking powder (μέσα στο αλεύρι)


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για μισή ώρα ολόκληρα τα λεμόνια. Μετά τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε στο μούλτι να τα λιώσουμε αφού πρώτα πετάξουμε τα κουκουτσάκια.

Σε μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε τα αβγά, τον λεμονοπολτό, την πούδρα αμυγδάλου και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder.

Αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε ταψί 24 εκατ. λαδωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει όταν γίνει και ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αν θέλουμε με γλάσο λεμονιού που φτιάχνουμε αν ανακατέψουμε 1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού που το ρυθμίζουμε σε ποσότητα βάσει του πόσο αραιό ή πηχτό γλάσο θέλουμε (με το μάτι δηλαδή). Εγώ το άφησα έτσι γιατί δεν ήξερα πόσο ξινούλι θα μου βγει και φοβήθηκα μήπως δεν το θέλουν οι μικροί δοκιμαστές μας.




Καλή μας απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

15 σχόλια:

  1. Καλό σου μεσημέρι. Ενδιαφέρουσα συνταγή. Πόσο ξυνούλι, βγήκε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι ιδιαίτερα. Προφανώς λόγω του βρασμού των λεμονιών. Νομίζω ότι σηκώνει άνετα και γλάσο. Επίσης νομίζω ότι γίνεται με τον ίδιο τρόπο και πορτοκαλένιο, θα κάνω δοκιμή. Καλό μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Έφη, πολύ ωραίο το κέικ σου!!!Αχ και να είχα ένα κομματάκι για τον καφέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή φαίνεται η συνταγή σου Έφη μου!!Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ αρεσει πολυ το λεμονι στα γλυκα και ειδικα αν εχει μεινει λιγη... ξυνιλα ακομη καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μας κάνεις τωρα βρε Έφη!!!Το νερό ζεστό ή τα βράζοουμε κανονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει και εμένα το λεμόνι στα γλυκά, τόσο σε κρέμες όσο και σε κέικ όπως το δικό σου που φαίνεται τέλειο!!! Φιλιά και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α λες βραζουμε και εγω διαβασα βάζουμε!!!Οκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφάκι λεμονάτο κέικ Παρλιάρου = εγγύηση!!!!
    Αν δεις στο blog μας, έχω βάλει κι εγώ ένα λεμονάτο κέικ του Παρλιάρου, όχι το ίδιο, το δικό μου έχει περισσότερα αυγά και κρέμα γάλακτος στην ζύμη.
    Σ' αυτό το κέικ λοιπόν έχω βάλει το γλάσο με λεμόνι και άχνη που είχε η αρχική συνταγή.
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του ταιριάζει, νομίζω ότι είναι αυτό που κάνει και την διαφορά στο κέικ και το κάνει τόσο λεμονο-μυρωδάτο.
    Δεν θα παρέλειπα το γλάσο με τίποτα, αλλά και δεν έλεγα όχι με τίποτα σε ένα κομμάτι από το δικό σου λαχταριστό κεκάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μυρωδάτο κεκάκι..Πολύ ωραίο είναι και με άχνη και με γλάσο λεμονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έφη, ξέρω...προσπαθείς να με αποτελειώσεις και να με τιμωρήσεις επειδή είμαι στον υπολογιστή ανάμεσα στα ...μαθήματα. Διάλειμμα έκανα η καημένη... όχι κοπάνα. Θέλωωωωωωω κέικ λεμονιού!!!!!!! Σνιφφφφφ!!! Γεια στα χέρια σου!!! Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάνω το αντίστοιχο πορτοκαλένιο και μας αρέσει πολύ. Και με το λεμόνι φαντάζομαι θα είναι πολύ αρωματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οτι λεμονάτο παρασκευάζεται αβλεπί...
    και με το λεμονογλάσο του...
    μερσί και σμουτςςς...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα είναι σίγουρα υπέροχο αφού ο Παρλιάρος είναι εγγύηση!!!!
    Μου αρέσουν τα λεμονογλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Έφη,τέλειο το γλυκάκι σου θα το σημειώσω και θα το φτιάξω,ελπίζω να καταπλήξω χαχαχα!!!! Να είσαι καλά καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!