Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ομελέτα με αγκινάρες



Τώρα που οι αγκινάρες είναι στο φόρτε τους τι καλύτερο από μία πεντανόστιμη, γρήγορη και απλή ομελετούλα?

Τα υλικά της απλούστατα, αβγουλάκια και αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα μαζί με λίγο από το κοτσανάκι τους αν τις δούμε πολύ τρυφερές.

Σωτάρουμε στο λάδι απαλά τις αγκιναρούλες μας και όταν τις δούμε ότι έχουν μαλακώσει, δεν θέλουν πολύ, ρίχνουμε τα αβγά μαζί με αλατοπίπερο και αφήνουμε την ομελέτα μας να ψηθεί για 1 λεπτάκι.

Υπέροχο φαγάκι και γρήγορο αν έχουμε έτοιμες τις αγκινάρες από πριν.

Η συγκεκριμένη φωτό είναι με αγριες αγκινάρες από την Κεφαλονιά (περσινή αποστολή). Αλλο άρωμα η άγρια αγκινάρα, είδα και στη λαϊκή τις προάλλες αλλά εννοείται ότι είναι ακριβότερες από τις καλλιεργήσιμες.

Καλή όρεξη!

8 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!
    Μια τέτοια ομελέτα φάγαμε για πρωινό προχτές στο χωριό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ!!!Απλό, εύκολο και πεντανόστιμο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ εγώ την έκανα την αγκιναρομελέτα μου την προηγούμενη εβδομάδα, τέλεια πρόταση Εφούλα μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία...παίρνω τη ΛΟΥΛΟΥ τηλέφωνο και της λέω πως μου είπες να μου στείλει αγγινάρες να τις κάνω ομελέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολο και γρήγορο!!!!! Μια χαρά δηλαδή!!!
    Πολλά φιλιά Έφη μου!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τις πιο νόστιμες ομελέτες!!
    Ωραιότατη η πρότασή σου Εφάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ σταμάτα να παίζεις με τον πόνο μου αφού ξέρεις ότι δε μου τις τρώνε τις αγκινάρες!
    Αυτό όμως θα το φτιάξω για μένα, έχω πάρει ένα βαζάκι έτοιμες για να ξεχνάω τον πόνο μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω εκανα ομελετα με κατεψυγμενες αγκιναρες αφου τις εβρασα και μαλακωσαν τις στεγνωσα και τα υπολοιπα οπως ανωτερω . Εγιναν λουκουμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!