Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ντοματόρυζο



Ολων των ειδών τα πιάτα με ρυζάκι μας αρέσουν και ποτέ δεν τους αντιστεκόμαστε! Τελικά αν το καλοσκεφτώ τα αγαπημένα φαγάκια είναι χωρίς κρέας.... Νηστίσιμη πρόταση και όχι μόνο, που μπορούμε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε καθώς η ντομάτα έχει αρχίσει να γίνεται ψιλοφυσιολογική...μέχρι τώρα δεν την ακουμπάγαμε για τους γνωστούς λόγους...

Υλικά

1 κιλό ντομάτες λιωμένες στον τρίφτη
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δύοσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
λίγος βασιλικός τριμένος και ρίγανη
1 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. ρύζι καρολίνα

 
Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και  το βασιλικό και ρίχνουμε το ρύζι με ελάχιστο νεράκι, αν είναι απαραίτητο, αυτό το κρίνουμε από τη σάλτσα μας.

Ανακατεύουμε συνέχεια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει το ρύζι μας όλα τα υγρά και να κρατάει λίγο (al dente). Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας, σκεπάζουμε με μία πετσέτα το ρύζι και κλείνουμε από πάνω με το καπάκι. Το ρυζάκι μας θα ηρεμήσει και θα φουσκώσει. Εγώ το προτιμώ να "σκάει" στο δόντι, νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο έτσι.

Αν δεν έχω φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιώ 2 συσκευασίες κονκασέ. Τα μυρωδικά μας τα προτιμάμε πάντα φρέσκα, αν δεν έχουμε βάζουμε αποξηραμένα.

Καλή όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Γεια Έφη είσαι τυχερή αν βρήκες φτηνές, σήμερα στη λαϊκή εγώ τις είδα μόνο. Θα περιμένω λίγο ακόμη για το ντοματόρυζο σου!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο Έφη μου!!! Θα το κάνω.. μπορεί και αύριο!!!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην απλότητα είναι συνήθως η ομορφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγω Εφη μου συμφωνώ μαζί σου υπάρχουν τόσα φαγητά εκτός απο κρέας που είναι ωραιότατα οπότε έχουμε να διαλέξουμε!!!!Φιλιά καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειδικά όταν οι ντομάτες είναι στην εποχή τους, το φαγάκι αυτό είναι άκρως γευστικό Έφη μου. Το ίδιο νόστιμο είναι αν αφήσεις μέσα και ολόκληρα μικρά ντοματάκια ή κομμάτια απο πομοντόρια και πασπαλίσεις τυράκι από πάνω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!