Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ριγγατόνι με κιμά σε φόρμα

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!

Τα πολιτικά δεν θα τα σχολιάσω εδώ μέσα καθόλου γιατί θα με επικηρύξει ο blogger......Οτι είχα να πω, το έχω εκφράσει στο facebook......

Πάμε στα δικά μας λοιπόν με την ευχή ...άλλο κακό να μην μας βρει!


Η ιδέα είναι από το Noble Pig, κράτησα το κόνσεπτ και το έφτιαξα με τα συνήθη για το δικό μας σπίτι . Είναι πολύ ωραίο και εμφανίσιμο για τραπέζια πιο πολύ και αυτό που θέλει προσοχή μόνο είναι να κρυώσει για να ξεμονταριστεί και κυρίως να κοπεί σε μερίδες.


Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση για να μπορούμε να το σερβίρουμε μετά. Εγώ ήθελα να γίνει λίγο μεγαλύτερο και το έβαλα στο τσέρκι που το ρύθμισα στα 28 εκατοστά. Καλύτερα κάντε το σε αποσπώμενο ταψάκι για να μην έχετε πρόβλημα στο σερβίρισμα.

Υλικά για τσέρκι ή ταψί 28 εκατοστών

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες κ. σ. πελτές ντομάτας
Από μία πρέζα : κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγο νεράκι

300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας

2 συσκευασίες ριγγατόνι (τα μεγάλα της γνωστής επώνυμης εταιρίας)
Εγώ μόνο σε αυτή τη μάρκα βρήκα το μέγεθος που χρειαζόμαστε

Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, γύρω στα 9 λεπτά.
Σουρώνουμε και στρώνουμε όρθια στο ταψί μας αφού κρυώσουν λιγάκι.


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά κατά τα συνήθη.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά μας και τον πελτέ ντομάτας και λίγο νεράκι για να βοηθήσουμε τον κιμά και σιγομαγειρεύουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε πριν αποσύρουμε να μην έχει καθόλου ζουμάκι η σάλτσα του κιμά.

Η μανούρα όλη είναι να στήσεις τα ριγγατόνι όρθια και να καταφέρεις να ρίξεις μέσα τη σάλτσα του κιμά.

Πασπαλίζουμε τα ριγγατόνι με τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κιμά. Βοηθάμε λίγο, όσο γίνεται, να μπει και μέσα στα ζυμαρικά και κατόπιν πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ίσα-ίσα για να χρυσίσει το τυράκι μας.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε για να μην σκορπίσει.

Καλή όρεξη!

18 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Τι νόστιμο και εμφανίσιμο φαγάκι είναι αυτό???
    Το κρατώ στα υπ όψιν..( και υπό μαγειρέψειν)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εντυπωσιακή σε βρίσκω φιλενάδα, άψογο το φαγάκι σου σήμερα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιότατο, αλλά θα το προτιμούσα σερβιρισμένο ή έστω με κανελλόνια. Μεγάλη μανούρα να στήσεις τα ριγγατόνι βρε παιδί μου :) Καλημέρα Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Έφη μου!
    Έχω πάθει πλάκα, είναι καταπληκτικό!!!!!!!!Μπράβο σου!!!!!Εννοείται στα υπ' όψιν!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eφάκι το είχα δει και στον καφέ με την Ελένη που το είχε φτιάξει η Άνναμαρία, είναι πολύ ωραία πρόταση για τραπέζι, εντυπωσιακό.....το κακό με αυτά είναι οτι κάνεις 3 ώρες να τα φτιάξεις και τα pigs ορμάνε και τα τσακίζουν σε χρόνο μηδέν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είσαι μαζόχα...αυτό έχω να σου πω...
    αλλά δεν παίζεται,πολύ εντυπωσιακό...
    καλή εβδομάδαααααααααα....-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόση ώρα βρε Εφούλα σου πήρε για να στήσεις όρθια και να μην γλυστράνε;
    Ευπαρουσίαστο σαφώς :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαράκι φτιάξτο, είναι όμορφο!

    Ελενα, από την ώρα που το είδα μου κόλλησε,έπρεπε να το φτιάξω.. :pp

    Conna, σε ευχαριστώ!

    Ρενάκο, μανούρα εχει αλλά τα κανελόνια είναι πολύ ψηλά, δεν γίνονται έτσι, μόνο ξάπλα, θέλει ριγγατόνι αλλά όχι το απλό, το άλλο της Barilla είναι το ιδανικό μέγεθος.

    ΕΛΕΝΗ, κι εγώ όταν το είδα πλάκα έπαθα..χαχαααχ


    Λιλού, αλήθεια? Είχε δείξει τέτοιο? Ε, κι αυτή από έξω θα το είδε...χχαχααχαχα!! Ευπαρουσίαστο πολύ, αλλά όντως το κάνουν ρημαδιό οι υπόλοιποι...χαχαχαχαχαχαχ

    Βιβίκα, είδες? ;-))))

    Πηνελόπη κανά 10λεπτο ταλαιπωριόμουν, όχι παραπάνω και πιστεύω ότι αν το ξανάκανα θα το έκανα πιο γρήγορα γιατί θα ξέρω τι κάνω πιο καλά! Και από ότι είδα μετά σε άλλα μπλογκς γιατί το έχουν κάνει αρκετοί, δεν τρελαίνονται να γεμίζουν όλα τα ζυμαρικά σωστά ...όπου κάτσει ο κιμάς είναι οι περισσότεροι...χαχαχααχαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φανταστικό Εφούλα, εύκολο και εντυπωσιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ εντυπωσιακό, νόστιμο και εύκολο το φαγητό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο έξυπνη και νόστιμη ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφη παρουσίαση για ένα τραπέζι και όχι μόνο... πολύ ωραία ιδέα Έφη μου...
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρα πολύ ωραία η ιδέα σου και εμφανίσιμη και πρωτότυπη!!!!Είναι σίγουρο πως θα την δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ για το εντυπωσιακό του εγχειρήματος! Με απασχολεί πως σερβίρεται.. Μερίδες ή "ένα-ένα" ριγκατόνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σερβίρεται σε μερίδες (όπως κάνουμε με τις τούρτες) με την προυπόθεση ότι έχει κρυώσει αρκετά καλά. Καλύτερα να το φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα για να μην έχουμε "ατυχήματα". Δεδομένου οτι είναι πασπαλισμένα με το τυράκι τα ζυμαρικά στέκονται άνετα σε κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μπλογκ σου ειναι τρομερη εμπνευση τις δυσκολες μερες που ξεμενω απο ιδεες!! Χαχα. Ευχαριστω Εφη!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!