Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αγκινάρες αλά πολίτα


 Φαγάκι που μας αρέσει πολύ και το φτιάχνουμε τακτικά!

Φαγάκι λατρεμένο, και έτοιμο για συμμετοχή στο όμορφο αυτό παιχνίδι της Αγάπης,  που στο τσακ θυμήθηκα γιατί μας πήραν οι ιωσούλες στο κατόπι....χαχχααχ!!!

Γίνεται και αβγολέμονο αλλά εγώ προτιμώ να μην το κάνω έτσι, το αφήνω σκέτο με το λαδάκι του και είναι πιο ελαφρύ, όχι όμως ότι δεν θα το τσακίζαμε και με αβγολέμονο και δεμένο το ζουμάκι του με λίγο κορν φλάουρ...η μανούλα μου μας το έφτιαχνε έτσι και μάλιστα με αγριοαγκινάρες...πωπω τι θυμήθηκα τώρα...αχ ...αχ...αχ!!...

Υλικά

10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο προαιρετικά
4 μεγάλα καρότα σε κύβους
4 πατάτες κομμένες
λίγος αρακάς
1/2 μάτσο άνιθος ψιλ/νος (και μάραθος του πάει τρελά)
1 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 2  λεμονιών
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σωτάρω το ελαιόλαδο στο κρεμμύδι και ρίχνω τα λαχανικά με τη σειρά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το χυμό λεμονιού  και συμπληρώνω ελάχιστο νεράκι καθώς τα λαχανικά κατεβάζουν από μόνα τους.

Σιγοβράζω για 30-40 λεπτά και είναι έτοιμο.

Αν θέλω δένω το ζουμάκι του με λίγο κορν φλάουρ και ενώνω με αβγολέμονο. Αλλά και σκέτο να το αφήσουμε είναι πεντανόστιμο.


Καλή μας όρεξη!

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καλή Σαρακοστή!

Καλή Σαρακοστή σε όλη την όμορφη παρέα!

Πέρασαν και οι Απόκριες! Αλήθεια μόνο σε εμένα φαίνεται ότι περνάει ο καιρός γρήγορα??

Περάσαμε όμορφα χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες γιατί δεν ευνόησαν οι περιστάσεις για ιδιαίτερα τζέρτζελα...άλλοι με ίωση, άλλοι χωρίς διάθεση, έχουμε και ένα φαντάρο να στείλουμε στη μαμά πατρίδα αυτή τη βδομάδα (όχι τον δικό μου, σε 3 χρονάκια αυτός...χιχιχιι!) και είμαστε όλοι λιγάκι αναστατωμένοι, οπότε φέτος ο καθένας σπιτάκι του..... Δεν πειράζει, ας είμαστε καλά και μαζευόμαστε άλλη φορά!

Ούτε και ο καιρός ευνόησε εδώ που τα λέμε....μας πήρε και μας σήκωσε με τον παλιοαέρα οπότε δεν διανοήθηκε κανείς μας να μιλήσει για χαρταετό....χώρια η βροχή....μπορεί να τον πετάξουμε την άλλη εβδομάδα αν φτιάξει λίγο...θα δούμε!

Το τραπέζι μας το σαρακοστιανό είχε ότι και πέρσυ, με την μόνη ιδιαιτερότητα ότι φέτος έφτιαξα επιτέλους τις λαγανίτσες μόνη μου και δηλώνω ότι έγιναν σούπερ καταπληκτικές και  ο φαντάρος που λέμε ....είπε τα καλύτερα και πήρε και μία για το σπίτι....χαχααχχα!! Του χρόνου αναλαμβάνω τις λαγάνες όλης της οικογένειας!!!

Φανταστική γεύση, μαλακές (αυτό βέβαια το ρυθμίζεις σύμφωνα με τα γούστα σου στο φούρνο) και η τελευταία που τρώμε σήμερα είναι επίσης μαλακή και όχι σαν τις σόλες που πουλάνε οι φούρνοι.

Τρεις μέρες νωρίτερα άρχισα να ψήνω και μου τις έτρωγαν...Κυριακή δεν υπήρχε ψίχουλο αλλά πρώτα πήγαν για ύπνο και μετά έψησα τις τελευταίες για να σιγουρευτώ ότι θα έχουμε για την Καθαρά Δευτέρα.....εμ, μα.....τρελό σουξέ η λαγανίτσα της Κικής μας!!!

Η συνταγή βρίσκεται στη  Μικρή κουζίνα και είναι τέλεια!





Και του χρόνου με υγεία!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Φάβα παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια και λιαστή ντομάτα


Μια φορά τον χρόνο την απολαμβάνω γιατί μου έχουν ασκήσει βέτο μέσα στο σπίτι....

Περιμένω και εγώ λοιπόν καρτερικά......να έρθει η Καθαρά Δευτέρα..τι να κάνω???

Εδώ να πούμε και κάτι που δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος, το συγκεκριμένο φαγάκι προέρχεται από το όσπριο που λέγεται λαθούρι και έχει καθιερωθεί να το λέμε φάβα. Φάβα στην πραγματικότητα είναι οποιόδηποτε αλεσμένο όσπριο και όχι μόνο το συγκεκριμένο.

Φάβα πεντανόστιμη (και ας σκούζουν μερικοί) παντρεμένη όμως, όχι σκέτη! Με καραμελωμένα κρεμμυδάκια, λιαστή ντοματούλα, κάπαρη απαραιτήτως και επάνω της ξαπλώνει μεζεδάκι από μοσχοχτάποδο!  Απλά τέλειο!!!

Υλικά

500 γρ. φάβα
1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο
2 λίτρα νερό ή αν υπάρχει διαθέσιμος ζωμός από λαχανικά
1 κ.σ. χονδρό αλάτι στο τέλος


1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτά ημισέληνα
4 ντομάτες λιαστές σε λεπτές λωρίδες
2 κ. σ. κάπαρη
1 κ. σ. ζάχαρη
1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
αλάτι δεν χρειάζεται λόγω κάπαρης και λιαστής ντομάτας, αν επιμένετε μόνο 1 πρέζα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη φάβα να μην έχει  πετραδάκια ή σκουπιδάκια, την ξεπλένουμε σε αρκετά νερά και την βάζουμε σε μπωλ για καμιά ώρα με 1 κ. γλ. σόδα μαγειρική με μπόλικο νεράκι.

Στραγγίζουμε και ξαναξεπλένουμε μέχρι να βγαίνει το νερό της καθαρό και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο με το νερό και το κρεμμύδι να βράσει σε δυνατή φωτιά στην αρχή.

Ξαφρίζουμε αρκετές φορές όσο βράζει και όταν φύγει όλος ο αφρός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να κρεμώσει σιγά-σιγά και να λιώσει το κρεμμύδι. Η διαδικασία παίρνει 1 ώρα, εγώ στο τέλος φουλάρω το μάτι για να ΄"πιει" τα νερά της αλλά είμαι από πάνω και συνεχώς ανακατεύω. Αν δεν έχετε ξανακάνει μη βιαστείτε. Και προσοχή γιατί όταν είναι σχεδόν έτοιμη, πετάγεται και καίει άσχημα...


Αποσύρω από τη φωτιά μόλις γίνει και την κάνω πουρέ με τη ράβδο για να έχει ωραία υφή.


Σε ένα τηγάνι σωτάρω στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 4 λεπτά και προσθέτω  τις λιαστές ντομάτες και την  κάπαρη. Σωτάρω και αυτά ελάχιστα και ρίχνω τη ζάχαρη, προσέχοντας να μην τα ταλαιπωρήσω πολύ με ανακάτεμα. Μόλις πάρει τη ζάχαρη, σβήνω με το ξύδι και μόλις το πιει το τηγάνι αποσύρω από τη φωτιά αμέσως.


Σερβίρω τη φάβα με χταποδάκι, γαύρο μαρινάτο ή μοσχοχτάποδο (λόγω φωτογράφισης ανοίχτηκε μικρή κονσερβούλα τώρα). Εννοείται ότι μπορούμε να παραλείψουμε τα πάντα και να τη σερβίρουμε σκέτη, ή μόνο με σωταρισμένο κρεμμυδάκι ή φρέσκο ωμό κρεμμύδι, όπως αρέσει στον καθένα μας. Γύρω-γύρω απλώνω το περιεχόμενο του τηγανιού και απολαμβάνουμε. Περιχύνω από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο.


Καλό απόγευμα να έχετε και καλό τριήμερο!

Πάω να κάνω λαγανίτσες με συνταγή από το βιβλίο της Κικής μας! Πρώτη φορά αξιώνομαι, πάντα τρέχω πανικόβλητη και το πάω από αναβολή σε αναβολή...χιχιχι!!!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πάβλοβα με lemon curd και rasberries



Για να φτιάξω απλή κρέμα λεμονιού ξεκίνησα, μετά σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω σε cheese cake, μετά το ξανασκέφτηκα και λέω τι θα κάνω τόσα ασπράδια...οπότε ....ταρατατάμ....Πάβλοβα!!!! Και επειδή τα ασπραδάκια ήταν πολλά, τα μισά  έγιναν μαρεγκάκια τέλεια και σαν αφρός...ωχωχωχ!




Ξεκινάμε με την κρέμα λεμονιού.


Αλλη έκδοση του lemon curd......ή μας αρέσουν τα λεμονογλυκάκια ή δεν μας αρέσουν... Ε, σε εμάς αρέσουν και μάλιστα πολύ, πάρααααα πολύ!!!!

Υλικά

9 κρόκοι αβγών
8 κ.σ. βούτυρο (όχι λιωμένο)
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
λίγο δενδρολίβανο ψιλ/νο
1 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη, το χυμό και μόλις γίνει κρεμώδες το υλικό, προσθέτω το βούτυρο, αλάτι, δενδρολίβανο, ξύσμα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα μου και να κρεμώσει, περίπου 8-10 λεπτά.



Αποσύρω από τη φωτιά μόλις δω ότι είναι έτοιμο και σουρώνω σε ένα άλλο μπωλ πολύ καλά για να έχω λείο αποτέλεσμα στην κρέμα μου και να μην υπάρχει δενδρολίβανο (το πετάω).

Τοποθετώ στο ψυγείο και αφήνω γία ένα βράδυ (καλύπτω με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας).


Την άλλη μέρα τη χρησιμοποιώ.

Πάμε και στην μαρεγκούλα μας?


Υλικά για δύο δόσεις ή κάνουμε τη μισή βάση για πάβλοβα και την υπόλοιπη μπεζεδάκια

9 ασπράδια
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Τα ασπράδια πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Από τη ζάχαρη κρατάμε 4 κ.σ. για να την προσθέσουμε στο μείγμα μας στο τέλος χωρίς να την χτυπήσουμε στο μίξερ, με το χέρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και προς το τέλος τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού. Οταν κάνει η μαρέγκα μας κορυφές σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθεί με το μείγμα.


Η Κική έχει ολόκληρη διατριβή για τους μπεζέδες-μαρέγκα που είναι χρήσιμο να διαβάσετε αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, όπως επίσης και τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Εξηγεί τα πάντα οπότε μετά θα σας φανεί παιχνιδάκι. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ γιατί δεν είχα ιδέα και το ψιλοφοβόμουν....

Στρώνουμε τη μισή (για μία βάση) μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε όμορφα για να κάνει τοιχώματα γύρω-γύρω και εσωτερικά να έχει χώρο για να μπει η κρέμα μας.


Ψήνουμε για 3-4 ώρες στους 80 (ναι, πολύ σωστά διαβάσατε) βαθμούς, σε πάνω και κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα  σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνουμε να στεγνώσει με την ησυχία της μέσα στο φούρνο.  Μετά τις 3 ώρες τρυπάμε με προσοχή με μία οδοντογλυφίδα σε ένα βαθύ σημείο και ελέγχουμε τι γίνεται. Αν είναι στεγνή η οδοντογλυφίδα, είναι έτοιμη οπότε σβήνουμε το φούρνο.

Αφού κρυώσει την ξεκολλάμε με προσοχή από το αντικολλητικό χαρτί (μη σπάσει) και την τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε απαλά και στολίζουμε με φρουτάκια. Εγώ έβαλα κατεψυγμένα rasberries.


Εφτιαξα ελάχιστο σιρόπι με λίγο νερό και ζάχαρη, πολύ λίγο, το έβρασα για 4 λεπτά, το έσβησα, δεν απέσυρα την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και πρόσθεσα τα φρουτάκια. Εγιναν όπως έπρεπε από τη θερμότητα που ήδη είχε το σιρόπι μου.




Καλή επιτυχία!

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πένες με κολοκυθάκι και κατίκι Δομοκού



Υλικά
 
500 γρ. ζυμαρικά (πένες έβαλα, ωραία είναι και με ολικής άλεσης)
4 κολοκυθάκια μέτρια σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλ/νο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (ταιριάζει τρελά στο κολοκυθάκι, δική μου προσθήκη-αν δεν θέλετε μη βάλετε)

Για το dressing

200 γρ. κατίκι Δομοκού
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
8 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα φυλλαράκια δυόσμου


Εκτέλεση

Βράζω και σουρώνω τα ζυμαρικά.

Σωτάρω το ψιλ/νο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τα κολοκυθάκια και ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Προσέχω να μη λιώσουν, ιδανικά να είναι "al dente". Αλλωστε αν είναι ζιλιέν κομμένα δεν θέλουν πολλά-πολλά.



Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά και περιχύνω τα ζυμαρικά μου.
 

Ρίχνω στο μούλτι όλα τα υλικά για το dressing εκτός του δυόσμου. 
 
Προσθέτω το δυόσμο ψιλ/νο και ανακατεύω.
 
Περιχύνω τα ζυμαρικά με το dressing, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρω.
 
Στέκεται άνετα και σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως.
 
 
Κρεμώνει υπέροχα με το κατίκι και είναι πεντανόστιμο.
 
Τόσο νόστιμο πιάτο που κατάφερα μέχρι και το κουνιαδάκι -ορκισμένο εχθρό του κολοκυθιού- να το φάει και να πει ότι είναι τέλειο....!!!
 
Εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά.
 
Η συνταγούλα είναι από παλιό τεύχος του Olive.
 
Καλή όρεξη!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κοχύλια με σπανάκι και μουσικό βραβειάκι



Ζυμαρικούλια με σπανάκι, ένα νόστιμο πιάτο που είχε μείνει πολύ καιρό στο μπλογκοντούλαπό μου και μίας και μπήκαμε στην εβδομάδα της Τυρινής, ευκαιρία να το δούμε.

Υλικά

1 πακέτο κοχύλια (ούτε τα μικρούλικα, ούτε τα πολύ μεγάλα)

500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
μισό ματσάκι άνιθος
αλάτι-πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο

2 φλ. τριμένα κίτρινα τυριά
1 φλ. ανθότυρο τριμένο

Από πάνω

2 φλ. τριμένο κίτρινο τυρί
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σπανάκι με τα κρεμυδάκια, το κρεμύδι, τον άνιθο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί και ρίχνουμε τα δύο τυριά μέσα και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τα τυριά μέσα στα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ελαφρά λαδωμένο. Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμένο τυράκι και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε λίγο να τραβήξει την κρεμούλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά σε αέρα, προσέχοντας να μην μας καεί από πάνω.

Καλή επιτυχία!


Και ένα βραβειάκι .....άργησα λίγο βέβαια να το παραλάβω αλλά είχαμε το αποκριάτικο πάρτυ στο σχολείο μας και έτρεχα πανικόβλητη 2 μέρες, οπότε πολλά πήγαν πίσω, μέσα σε αυτά και το μπλογκ...


Μουσικό βραβειάκι αυτή τη φορά και πρέπει να ευχαριστήσω πολύ την φίλη μας Tante Kiki και την αγαπημένη μου Ξανθή που μου το χάρισαν. Αν κάποιος δεν το έχει ήδη πάρει, είναι εδώ και σας περιμένει με μεγάλη μου χαρά.

Πάμε και στα 5 αγαπημένα μου τραγουδάκια τώρα :









Καλή σας μέρα!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα με ψημένα φύλλα και μπλογκοσυνάντηση


Μπλογκοσυναντηση ειχαμε την Κυριακη που μας περασε η οποια εξελιχθηκε πολυ ομορφα, περασαμε ευχαριστα παρολο τον αναποδο στην αρχη καιρο, στην οποια συναντηση ειδα παλιες μου φιλες και γνωρισα και νεα υπεροχα ατομα!

Ηταν ολα πανεμορφα, φροντισμενα και συντονισμενα τοσο τελεια, που δεν νομιζω κανεις να βρηκε ψεγαδι! Κοριτσακια ...δεν το βλεπετε λιγο πιο επαγγελματικα??? Αδικειστε! χααχαχαχα!! Γεια στα χερακια σας!

Παραθετω τις φωτογραφιες που καταφερα να τραβηξω χωρις να ειναι...τοπιο στην ομιχλη...και ζητω προκαταβολικα συγγνωμη που δεν τα συμπεριελαβα ολα, καποιες μου κουνηθηκαν...μα πολυ ομως!



Για περισσοτερες λεπτομερειες μπορειτε να μπειτε στα μπλογκοσπιτα της Νικης  και της Βιβης !

Αντε και γρηγορα σε νεα συναντηση!!


Η δικη μου συνεισφορα στην συναξη μας ηταν το λαδοραβανι και η πορτοκαλοπιτα που δινω παρακατω. Λίγο-πολύ όλοι κάνουμε τα κλασσικά τέτοια μέρα...αν μας το επιτρέπουν οι καταστάσεις βέβαια...εμείς σήμερα σεμνά και ταπεινά, λίγα πραγματάκια έτσι για το καλό.

Ωραιότατο γλυκάκι όμως προτείνουμε! Εναλλακτικά κα πάλι λόγω κρεατικών (πολλά λιπαρά) ιδανική είναι και η μους λεμονιού που έχουμε βάλει παλιότερα. Απλά προσέξτε γιατί είναι αρκετά δυνατή η λεμονένια γεύση του αλλά σε εμάς αρέσει έτσι, αν θέλετε βάλτε ένα λεμονάκι λιγότερο.

Υλικα

Για τα ψημενα φυλλα (δεν μπαινουν ολα, οσα απαιτει το ταψι μας)

1 πακετο (450 γρ.) φυλλο κρουστας η Βηρυττου
1 κ. σ. βουτυρο λιωμενο
1 κ. γλ. κανελα
2 κ. σ. ζαχαρη κρυσταλλικη

Για την κρεμα

5 αβγα
1 φλ. ζαχαρη κρυσταλλικη
1 1/2 φλ. σπορελαιο
1 1/2 φλ. γιαουρτι αγελαδος
ξυσμα 2 πορτοκαλιων
2 κ. γλ. baking powder
1  βανίλια
2 κ. σ. κονιακ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. σταφίδα μαύρη

Το υπόλοιπο φύλλο

Για το σιροπι

1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 φλ. νερό
χυμός 2 πορτοκαλιών
ξύσμα 1 πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Φτιάχνω πρώτα τα φύλλα, μετά το σιρόπι και στο τέλος την κρέμα.

Η συνταγούλα αναφέρει ότι ψήνουμε τα 6 φύλλα, εγώ έβαλα λίγο μεγαλύτερο ταψί και μου πήρε λίγα παραπάνω.

Προθερμαινω το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα.

Καραμέλωμα φύλλου



Ανοίγω τα φύλλα ένα-ένα, τα βουτυρώνω με ένα πινέλο, απλώνω κανελοζάχαρη, πλισάρω κάθε φύλλο ξεχωριστά και τοποθετώ στο ταψί μου που το έχω ήδη βουτυρώσει.

Ψήνω τα φύλλα για 10 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς στον αέρα και αποσύρω από το φούρνο.


Σιρόπι

Ταυτόχρονα φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Κρέμα

Το υπόλοιπο φύλλο που έχει μείνει από το πακέτο, το κάνω σφιχτό ρολό και κόβω με το μαχαίρι λεπτές ροδέλες (όπως κόβουμε χυλοπίτες) και το αερίζω να απλωθεί καλά.



Σε μπωλ χτυπάω καλά τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτω τη βανίλια, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το ξύσμα, το baking powder και το κονιάκ και τέλος το φύλλο. Ανακατεύω να ενσωματωθεί ωραία το φύλλο μέσα χωρίς μίξερ και προσθέτω τις σταφίδες. Είχα και τη μικρή μου βοηθό σε αυτή τη φάση...χιχιιχι!!



Αυτό το μίγμα το αδειάζω πάνω από τα ψημένα φύλλα, το στρώνω λιγάκι και ψήνω για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα.





Οταν ψηθεί, σιροπιάζω και αφήνω το γλυκό να τραβήξει το σιρόπι.

Η συνταγή είναι της Αργυρούς.
Καλή επιτυχία και καλά τσικνίσματα να έχουμε!