Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μους λωτού




Καλησπέρα σας!

Σήμερα έχουμε γλυκάκι με φθινοπωρινό φρουτάκι λίγο ιδιαίτερο και δύσκολο, το μήλο της Ανατολής όπως το λένε! 


Κεκάκι τον κάναμε το λωτόμαρμελαδίτσα τον κάναμε,  να τον κάνουμε και μία ωραιότατη και απλή κρέμα - μους;


Υλικά (για 4 ποτηράκια)

2 κ. γλ. ζελατίνη σκόνη ουδέτερη
4 κ. σ. νερό βραστό

2 φλ. πούλπα λωτού*
2 κ. σ. ζάχαρη
1 1/2 κ. γλ. χυμός λεμονιού

1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κ. σ. ζάχαρη



Εκτέλεση


* Αδειάζουμε την ψίχα του λωτού και πετάμε την φλούδα. Τον περνάμε από ένα σουρωτήρι για να συγκρατήσουμε τα κουκούτσια και να έχουμε καθαρή πούλπα.  Χτυπάμε την πούλπα στο μούλτι για να έχουμε λείο αποτέλεσμα.



Σε κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε την πούλπα λωτού με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιου και φέρνουμε σε βρασμό για 4 λεπτά. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Διαλύουμε σε ένα ποτηράκι τη ζελατίνη στο βραστό νερό και όταν αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε τη ζελατίνη μέσα και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνει μία σαντιγύ όχι ρευστή πολύ και ενώνουμε την σαντιγύ μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.

Μοιράζουμε σε ποτηράκια και μόλις κρυώσει το μείγμα, τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

Αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε με κανέλα (όχι, που δεν θα έβαζα κι εδώ....χιχιιχιχι!)


Καλή απόλαυση!

2 σχόλια:

  1. Ουπς, νομίζω μόλις "έστειλα" ένα σχόλιο κενό, δε ξέρω τι έγινε σόρρυ!

    Πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου! Δεν θυμάμαι αν έχω δοκιμάσει ποτέ λωτό, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!