Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Πατατούλες με κουρκουμά και γλυκό κρασί




Καλή εβδομάδα! 


Αυτές οι πατατούλες είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για πιάτα με κρέας ή πουλερικό.

Οταν τις έφτιαξα συνόδεψαν μπουτάκια κοτόπουλο με μανιτάρια και ήταν τέλειες!


Πρόταση του κου Μαμαλάκη (από ...ακατανόμαστη φυλλάδα)


Υλικά

1 κιλό baby πατάτες
αλάτι 

1 κ. σ. κουρκουμάς
λίγο πιπέρι λευκό
1 ποτήρι νερού γλυκό κρασί  (έβαλα Μοσχάτο Λήμνου)


Εκτέλεση

Βάζουμε  τις πατατούλες στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Τηγανίζουμε τις πατατούλες μέχρι να ροδίσουν όμορφα, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η λαδίλα και τις περνάμε σε άλλο  τηγάνι με το πιπεράκι, τον κουρκουμά και το κρασί.

Ανακατεύουμε  συνέχεια και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά όταν αρχίσει να γλασσάρει το κρασάκι και το πιουν όλο  οι πατατούλες.




Καλή όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Λατρεύω τον κουρκουμά!Η προσθήκη κρασιού κάνει τη συνταγή άκρως δελεαστική!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα συνταγή Έφη, μου αρέσει το κρασάκι στο φαγητό!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστές! Αρωματικές και νοστιμότατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφέρουσα! Μια φορά που είχα φάει πατάτες ψημένες σε κρασί ήταν τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορώ να φάω μόνο μικρές πατάτες με τίποτα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!