Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σολομός φρέσκος στη λαδόκολλα


Καλημέρα!

Σήμερα έχουμε πεντανόστιμο φρέσκο σολομό, ζουμερό και λεμονένιο! Τα λεμονάκια μας είναι αρκετά φρουτώδη και έχω να σας δηλώσω ότι τα φάγαμε ολόκληρα αλλά εσείς όταν τον ψήσετε θα τσεκάρετε μην τυχόν είναι πικρά πρώτα.

Τα δύο πιτσιρίκια δεν ενθουσιάστηκαν -γενικώς όμως γιατί είναι ψάρι....αλλά ο μικρότερος μου, ο άντρας και ο μεγάλος γιος ενθουσιάστηκαν, οπότε θα το επαναλάβουμε.



Υλικά

2 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
πατάτες σε λεπτές ροδέλες τόσες που να καλύπτουν τη βάση του ψαριού

ανάλογες λεπτές ροδέλες ακέρωτου λεμονιού (χωρίς κουκούτσι)

1 πράσο σε πολύ λεπτές ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
λίγος άνιθος ψιλοκομμένος
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
δύο φουντίτσες δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο (και ...ούτε, θέλει πολύ λίγο, με το μάτι)
αλάτι και πιπέρι

ροζ πιπέρι



Εκτέλεση

Προσαρμογή από το Italian chips


Μπορεί να γίνει και σε ατομικές μερίδες, εγώ το έκανα ένα πακέτο.

Κόβουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί, το τοποθετούμε μέσα στο ταψί που θα ψήσουμε τα φιλέτα μας και στρώνουμε στη μέση τις ροδέλες της πατάτας.  Αλατοπιπερώνουμε καλά, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του σολομού.



Αλατοπιπερώνουμε ξανά και σκορπίζουμε από πάνω σχεδόν όλα τα μυρωδικά (άνιθο, μαϊντανό και δενδρολίβανο) και τις ροδέλες του πράσου που τις έχουμε ανοίξει λιγάκι να χωρίσουν μεταξύ τους. 

Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο άνιθο και μαϊντανό ακόμα.

Πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα φιλέτα μας.



Κλείνουμε το χαρτί σε φάκελο και το δένουμε προσεκτικά για να μη σχιστεί από κάτω με σπάγγο ψησίματος.



Ψήνουμε χωρίς να προσθέσουμε τίποτα στο ταψί μας, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα γαι 20 λεπτά, αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε με προσοχή το φάκελο γιατί έχει ατμό.


Σερβίρουμε με ρόκα ή βαλεριάνα σαλάτα και ένα ωραίο κρασάκι και  απολαμβάνουμε.


Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

2 σχόλια:

  1. Πω πω, φανταζομαι γευση! Και σιγουρε εγινε ζουμερος και τρυφερος!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη, θα δοκιμαστει σιγουρα, γιατι τρωμε συχνα σολομο!
    Καλο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ ο σολομός, τον έκανες υπέροχο, γεια στα χέρια σου Έφη!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!