Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Βρώμη με καραμελωμένες μπανάνες και φράουλες



 Καλημέρα!


Την βρώμη σαν πρωϊνό την ήξερα, δεν την είχα όμως φτιάξει ποτέ.Την χρησιμοποιούσα μόνο σε cookies, κέηκ και μπιφτέκια-κεφτεδάκια.  Δεν έτυχε ίσως. Ο αντρούλης μου όμως σε ένα ταξιδάκι που είχε μου είπε ότι την συνηθίζουν πολύ εκεί που ήταν και ήταν ένα από τα καθημερινά τους, οπότε είπα να κάνω μία δοκιμή να δω πως θα είναι. 

Αρεσε πολύ σε όλους μας και έκτοτε την φτιάχνουμε -όταν έχουμε άνεση χρόνου αν και δεν θέλει πολύ ώρα, εμείς τρέχουμε πανικόβλητοι όμως τα πρωϊνά μας, οπότε κάτι τέτοια πάνε για το ΣΚ, σε διάφορες παραλλαγές και με ότι φρουτάκια παίζουν.   Η μπανάνα όμως και η φράουλα είναι ότι πιο ωραίο επάνω σε αυτό το porridge (έτσι την λένε), εδώ να πούμε ότι τώρα που καλοκαιριάζει και θέλουμε δροσερά πραγματάκια, αν την φτιάξουμε από το βράδυ, μπει ψυγείο και βγει το πρωί είναι ότι πιο τέλειο υπάρχει!



Απλά πραγματάκια :

(βγαίνουν 4 μερίδες, όχι όπως το πιάτο, πιο μικρές)


4 φλ. γάλα ή νερό
2 φλ. νιφάδες βρώμης
αν θέλω 1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
1 κ. γλ. κανελογαρίφαλο  (έβαλα pumpkin spice mix)
1 πρέζα αλάτι

φράουλες σε φετούλες και μπανάνες σε ροδέλες (όσες θέλουμε)
2 κ. σ. βούτυρο
2 κ. σ. ζάχαρη


αν θέλω λίγο μέλι από πάνω



Εκτέλεση

Σκοπός σε τέτοιας μορφής πρωινό είναι να γλιτώσεις λιπαρά και ζάχαρη, οπότε ζάχαρη δεν βάζουμε, χωρίς όμως αυτό να είναι απαγορευτικό.  Ισως λίγο μέλι και  διαλέγουμε γενικώς γλυκά φρουτάκια αν το θέλουμε γλυκό, αλλιώς μια χαρά είναι όλα μας τα φρούτα. 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη βρώμη, τη μπανάνα, τη φράουλα και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας και να κάνει φουσκαλίτσες χωρίς όμως να μας πιάσει στον πάτο.  Τελειώνοντας προσθέτουμε την εσάνς βανίλιας. Στη φάση του βρασίματος μπορούμε να προσθέσουμε και κατεψυγμένα φρούτα αν έχουμε.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπωλάκια και στολίζουμε αναλόγως αν θέλουμε.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έβαλα τα φρουτάκια μέσα, καραμέλωσα τις ροδέλες της μπανάνας σε ένα τηγανάκι,, σκόρπισα λίγο μέλι από πάνω, στόλισα με την καραμελωμένη μπανάνα και  τη φραουλίτσα και το δοκιμάσαμε. Εκείνη την ημέρα κάναμε την..... "αναγνωριστική μας πτήση" στη μαγειρεμένη βρώμη, οπότε δεν με έπαιρνε για μεγάλες ταρζανιές. Τους ξεγέλασα λόγω εικόνας και έγινε η αρχή. Εντάξει, μετά συνήθισαν και την τρώνε γενικώς τώρα.....χιχιχιχιχχιιχιι!  Σε λίγο θα αρχίσουμε και τα βαζάκια στο ψυγείο που σας έγραψα πιο πάνω, οπότε θα επανέλθουμε!



Καλημερούδια!

12 σχόλια:

  1. Καλά εσύ το έκανες το πρωινό, υπερπαραγωγή! Πολύ ωραίο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου ναι, δυναστεία το έκανα...χααχαχαχαχ! Φιλάκια! (χωρίς πλάκα γίνεται γρήγορα, δεν αργείς πολύ αλλά αν τρέχεις πανικόβλητος το πρωί άστο για σκ καλύτερα! :)

      Διαγραφή
  2. Τελειο! Τρωω βρωμη καθε πρωι, αλλα η ιδεα με τις καραμελωμενες μπανανες...γιαμ!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία καλημέρα! Ηθελα να το κάνω πιο δελεαστικό για να το δοκιμάσουν οπότε....να κα οι μπανανούλες...τι να κάνω η δόλια μάνα...χααχαχαχαχ

      Διαγραφή
  3. Πρωινό υπερπαραγωγή, όπως λέει και η Μαρία!!!!
    Γιάμι, γιάμι!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, υπερπαραγωγή ....χααχααχαχαχχ.... Μέχρι και τη μικρή μου κέρδισε, τρελάθηκε όταν είδε το σχέδιο οπότε καταλαβαίνεις....Φιλάκια Ελενα μου!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο βρε Έφη, υγιεινότατο πρωινό, αυτό πρέπει να τρώνε τα παιδιά και εμείς φυσικά, αλλά.....υπάρχει το αλλά!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου πολλά τα αλλά στην καθημερινότητα, δίκιο έχεις! Φιλιά και καλημέρες! :)

      Διαγραφή
  5. Υπεροχο με τα φρουτα! Δεν διευκρινιζεις, προκειται για νιφαδες η πιτουρο βρωμης; γιατι εγω το κανω με πιτουρο βρωμης στο microwave μονο με ζαχαρινη και κανελλα και ειναι σαν ζεστο ρυζογαλο, υο αγαπημενο μου πρωινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα καλημέρα! Το διευκρινίζω, έχω γράψει ότι βάζουμε νιφάδες.

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!