Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Αρακάς με πατάτες και πληγουροκεφτέδες





Καλημέρα! Καλη εβδομαδα!

Σας έχω πει ότι γενικά στον κιμά  πειραματίζομαι, μία με λίγη βρώμη, μία με το πληγούρι και γενικά παίζω, δεν ακολουθώ σταθερή συνταγή.   Σειρά είχε ο αρακάς με τις πατατούλες του σήμερα λοιπόν!   

Φτιάχνουμε τον αρακά με τις πατατούλες και τη σαλτσούλα του κανονικά, απλά φροντίζουμε να είναι μπόλικο το ζουμάκι του για να βράσουν μαζί και οι πληγουροκεφτέδες μας-τους λες και γιουβαρλάκια με πληγούρι. Δεν είναι δα και πυρηνική επιστήμη....συνδυασμός είναι και μάλιστα πεντανόστιμος!



Υλικά

1/2 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. αρακάς 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
λίγος μαϊντανός ή άνιθος ψιλοκομμένος
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 συσκευασία κονκασέ 
αλάτι και πιπέρι

4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες


Για τους κεφτέδες

250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλ. πληγούρι ωμό
1 αβγό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση


Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, μετά το καρότο, τις πατάτες και τον αρακά.  Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα το κονκασέ και το μαιντανό ή τον άνιθο,  συμπληρώνουμε νεράκι να σκεπάσει το φαγάκι μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. 

Ζυμώνουμε τους κεφτέδες μας με όλα τους τα υλικά και μετά τα 15 λεπτά μαγειρέματος του φαγητού μας, πλάθουμε κεφτέδες και τους προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε και φροντίζουμε αν χρειάζεται να βοηθήσουμε με λίγο νερό τη σάλτσα μας για να βράσουν οι πληγουροκεφτέδες μέσα στο φαγάκι. 

Τους αφήνουμε άλλα 15 λεπτά, ελέγχουμε να έχει πιει το νεράκι το φαγητό μας και  να έχει μελώσει η σαλτσούλα του και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Υπέροχο το φαγάκι σας. Θα το φτιάξω αύριο οπωσδήποτε. Ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας. Μαριέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό μπορεί να το φάει και ο γιος μου που δεν τρώει αρακά με ευχαρίστηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα καλημέρα! Εχω κάνει και μπιφτέκια έτσι (τα έχω βάλει στην κατσαρόλα ψημένα) σε μισοτελειωμένο αρακά και τον έχουν απογειώσει! :)

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!