Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Κεμπάπ με πατάτες



Καλημέρα σας!
Τι σας έχω;;; Τι σας έχω;;;

Αλλο ένα πεντανόστιμο κεμπάπ με πατάτες αυτή τη φορά που παρότι μοιάζει λίγο βαβούρικο, γίνεται γρήγορα και είναι λουκούμι! Δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθεί κανείς!

Γίνεται με τη λογική του κεμπάπ με μελιτζάνες που είχα φτιάξει αλλά είναι πιο σαλτσερό γενικά από εκείνο.

Ιδανικά χρησιμοποιούμε μισό-μισό κιμά (μοσχαρίσιο + αρνίσιο) αλλά ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό!

Υλικά

Για το κεμπάπ

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. μαιντανός ψιλοκομμένος
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ. γλ. κύμινο
αλάτι και πιπέρι


Για το ταψί

2 κ. σ. πελτές ντομάτας + 1 1/2 φλ. νερό + λίγο αλάτι
περίπου 9 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες 2 εκατοστών
4 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 
1 πιπεριά μεγάλη πράσινη σε λεπτές λωρίδες
2 πιπεριές κέρατο (ότι θέλουμε, και καυτερή)



Εκτέλεση


Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά τις πατάτες. Πασπαλίζουμε και με λίγο θυμαράκι ή ρίγανη αν θέλουμε.

Ζυμώνουμε τα υλικά του κεμπάπ και αρχίζουμε να στήνουμε στο ταψί μία ροδέλα πατάτας εναλλάξ με μικρή ποσότητα του κεμπάπ που το πλάθω λίγο στο χέρι σαν μπιφτέκι στο μέγεθος που έχουν οι πατάτες μας. Πιο πολύπλοκο ακούγεται, παρά είναι.....χαααχαχαχ... Τελειώνουμε έτσι εναλλάξ με τα υλικά μας.



Σκορπίζουμε από πάνω το λεπτοκομμένο κρεμμύδι,  την πράσινη πιπεριά και σκεπάζουμε με τις ροδέλες της ντομάτας.


Από πάνω περιχύνουμε με τον αραιωμένο και αλατισμένο πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε λίγο λαδάκι ακόμα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ανοίγουμε μερικές τρύπες στο αλουμινόχαρτο με ένα μαχαίρι για να φεύγει ο ατμός.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 260 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά, κατόπιν ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Ελέγχουμε αν έχει μελώσει η σαλτσούλα του με το λαδάκι και σβήνουμε το φούρνο.

Οπως και με το μπριάμ....πιο πολύ φασαρία έχει το να το γράψεις παρά να το φτιάξεις. Είναι πανεύκολο, συγκεντρώνουμε δίπλα μας πρώτα τα υλικά και αρχίζουμε.



Αντί για πελτέ αραιωμένο, εννοείται ότι μπορούμε να βάλουμε κονκασέ ντομάτας.



Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Μμμμμ!!!Το βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια στην κυριολεξία.Μπαίνει πάραυτα στη λίστα και μάλιστα πρώτο-πρώτο. Εύγε Έφη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ νοστιμο φαινεται θα το δοκιμασω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Παίρνω το θάρρος να σας γράψω και να σας ζητήσω εάν θέλετε να βάλετε και το δικό blog στην σελίδα σας όπως είδα ότι έχετε βάλει και άλλα διάφορα sites. Φυσικά εάν με αποδεχτείτε θα καταχωρήσω και το δικό σας site στην δική μου ιστοσελίδα. Είναι το
    TO GYNAIKEIO KAFENEIO : http://lafemmeayc-togynaikeiokafeneio.blogspot.gr/

    Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σε κάποια απάντησή σας.

    Καλησπέρα! Παίρνω το θάρρος να σας γράψω και να σας ζητήσω εάν θέλετε να βάλετε και το δικό blog στην σελίδα σας όπως είδα ότι έχετε βάλει και άλλα διάφορα sites. Φυσικά εάν με αποδεχτείτε θα καταχωρήσω και το δικό σας site στην δική μου ιστοσελίδα. Είναι το
    TO GYNAIKEIO KAFENEIO : http://lafemmeayc-togynaikeiokafeneio.blogspot.gr/

    Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σε κάποια απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oneiro to fagaki.bravo sou.tha to dokimaso sigoura.filakia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!