Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Μοσχαράκι γιουβέτσι


Παραδοσιακό κυριακάτικο και όχι μόνο, ''μαμαδίστικο'' φαγάκι που του τιμούμε όλοι μας με μεγάλη ευχαρίστηση.

Υλικά

1 1/2 kg μοσχαράκι ελιά ή σπάλα σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
3 γαρίφαλα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

1 πακέτο κριθαράκι χονδρό

Εκτέλεση

Σωτάρω στο ελαιόλαδο το κρέας και αφού κάνει κρούστα, ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνω. Σβήνω με το κρασί, συμπληρώνω λίγο νερό και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βάζω λίγο λάδι στο ταψί και ρίχνω το κριθαράκι και το βάζω στο φούρνο για να πάρει λίγο χρώμα (για να μην λασπώνει).  Μόλις αρχίσει να χρυσίζει ρίχνω και το κρέας από την κατσαρόλα και  συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να πιει τα νερά του.

Καλή επιτυχία!

7 σχόλια:

  1. Εφάκι μου καλή σου μέρα και εμείς γιουβέτσι είχαμε εχθές !! είχαμε πολύ καιρό να το φάμε και το είχαμε πεθυμήσει !!!!

    γεια στα χεράκια σου !!

    καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO τέλειο φαγητό!!!!!!
    Μου έδωσες ιδέα τι να φτιάξω αύριο :)
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο αγαπημένο φαγητό! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο Φαγάκι μας μαγείρεψες σήμερα!!
    Καλή βδομάδα Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια ιδεα!
    Δεν ηξερα τι να κανω αυριο...
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφη μου αχ πόσο το λατρεύω το γιουβετσάκι!!
    Σήμερα έφαγα πάλι από χτες!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!